Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Sorin Calaigii, la judecată cu Baroul Constanța!

ro

09 Nov, 2021 00:00 3466 Marime text

 
  • Prin cererea de chemare în judecată, Calaigii a solicitat instanței anularea Deciziei Baroului Constanța nr.21/16.04.2018, prin care s-a dispus încetarea calității sale de avocat.
 
Avocatul Sorin Calaigii, la judecată cu Uniunea Naţională a Barourilor Din România - Consiliul Uniunii și Uniunea Naţională a Barourilor Din România - Baroul Constanţa.
 
Dosarul se află pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Înalta Curtea de Casație și Justiție a României.
 
Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
În motivarea contestației în anulare se arată, potrivit rolii.ro, că, prin cererea de chemare în judecată a solicitat instanței anularea Deciziei Baroului Constanța nr.21/16.04.2018, prin care s-a dispus încetarea calității sale de avocat, în temeiul art.27 alin.l lit.d din Legea 51/1995 și implicit a Deciziei Consiliului U.N.B.R. prin care s-a soluționat prealabil judecății contestația sa împotriva deciziei Baroului Constanța.
 
Sorin Calaigii solicită a se constata că la momentul soluționării cauzei prin Sentința civilă nr:31/CA din 07.02.2019, pronunțată de către Curtea de Apel Constanta în cadrul Dosarului civil nr: (...), reprezentantul său convențional nu a fost prezent la judecată, sens în care nici din această perspectiva nu s-a putut complini în vreun fel lipsa de procedura cu el și nelegala sa citare în cauză.
 
Oricare va fi decizia Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Înalta Curtea de Casație și Justiție a României, aceasta va fi definitivă.
 
În iulie 2014, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată atât a avocaților Sorin Calaigii, din Baroul Constanța, și a Mihaelei Bodîrlău, din Baroul București.
 
Sorin Calaigii a fost deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa, fiind acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni concurente de trafic de influenţă.
 
Prin decizia penală nr. 472 din 28 noiembrie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Sorin Calaigii la o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Mihaela Bodîrlău a luat tot patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.    
 
În luna februarie 2019, Tribunalul Constanța a decis eliberarea condiţionată a lui Sorin Calaigii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procurorul șef al DNA Constanța, Andrei Bodean, chemat la audieri la sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii