Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocata Nicoleta Dascălu a fost arestată la domiciliu

ro

30 Jan, 2016 00:00 1612 Marime text
Curtea de Apel Galaţi a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele Nicoletei Dascălu, avocat în cadrul Baroului Tulcea.
 
Instanţa a decis ca femeia să fie plasată în stare de arest la domiciliu, însă hotărârea a fost atacată, ieri, de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Nicoleta Dascălu este cercetată pentru trafic de influenţă (şapte infracţiuni), dar şi pentru spălare a banilor (cinci infracţiuni). Conform anchetatorilor, „în perioada 2008 - 2011, inculpata Dascălu Nicoleta, în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct, cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 de euro și de 35.000 de lei și a primit 3.500 de euro și 34.500 de lei de la mai mulţi martori denunţători, părţi în mai multe cauze civile“.
 
„În schimbul acestor sume“, continuă anchetatorii, „inculpata a lăsat să se creadă că are influenţă și a promis că va determina mai mulţi magistraţi din cadrul instanţelor de pe raza judeţului Vrancea să pronunţe soluţii favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunţători. Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menţionat mai sus, inculpata Dăscălu Nicoleta a încheiat cu martorii denunţători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată“, se mai arată în documentele anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii