Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele noilor şefi din parchetele constănţene (Documente)

ro

15 Dec, 2011 00:00 3463 Marime text
În urmă cu două zile, Institutul Naţional al Magistraturii a centralizat rezultatele obţinute de procurorii înscrişi la examenul pentru promovarea în funcţiile de conducere libere din Parchete, iar seara trecută Consiliul Superior al Magistraturii a decis numirea pe funcţii a magistraţilor care au luat cele mai mari note la concurs. ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele noilor şefi ai parchetelor constănţene.

Conform tabelului întocmit de INM şi aprobat de CSM, noul procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa este magistratul Adina Florea, cu media 9,54. Conform declaraţiilor completate la sfârşitul anului trecut, Adina Florea nu are niciun interes şi nu deţine niciun teren în proprietate. Noul procuror general adjunct al Constanţei are un apartament de 90,44 de metri pătraţi în Constanţa, dobândit în anul 2005, în urma unei donaţii. Totodată, Adina Florea deţine un autoturism Audi A4, fabricat în 2007 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. În 2009, procurorul şi-a deschis un depozit bancar cu o valoare de 28.125,71 de lei, datoriile sale ridicându-se la 45.000 de euro, în urma unui credit contractat în 2007 pentru o perioadă de 20 de ani. Venitul anual realizat s-a ridicat la suma de 85.092 de lei, încasată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Datorie de 10.000 de euro

Noul prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost desemnată în urma concursului organizat de CSM prin INM magistratul Camelia Maria Cenuşe, singurul candidat pentru funcţie de altfel, cu media 9,45. La sfârşitul anului 2010, procurorul declara că nu are în proprietate nici terenuri şi nici clădiri de orice fel. Fără maşină, fără bani în bancă, actualul adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa nota o datorie de 10.000 de euro, scadentă în 2017, fiind vorba despre un credit bancar contractat în anul 2009. Totodată, venitul anual al procurorului se ridica la 45.300 de lei, suma fiind încasată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte. Din chirie, magistratul a obţinut suma 8.137 de lei. De asemenea, proaspătul prim-procuror adjunct a declarat că nu are niciun interes.

Un Jaguar în garaj

Nu în ultimul rând, în urma concursului susţinut la INM, şi Parchetul Judecătoriei Medgidia are un nou şef. Mai exact, este vorba despre acelaşi şef, cu un nou mandat. Prim-procurorul Marius Ionuţ Chirilă a primit un nou mandat în calitate de şef al Parchetului Judecătoriei Medgidia, după ce a obţinut media 9,20 la concurs. Conform declaraţiilor completate anul trecut, şeful de la Medgidia nu are niciun interes şi deţine în proprietate două terenuri. Primul dintre ele este în fapt o suprafaţă intravilană de 190 mp cumpărată în Constanţa în anul 2005. Prim-procurorul de la Medgidia mai are şi o suprafaţă care intră în categoria „altor terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil", fiind vorba despre 500 mp în comuna constănţeană Seimeni, cumpăraţi în 2009. În Constanţa, procurorul Chirilă şi-a ridicat o casă de locuit de 140 mp, imobilul fiind construit în 2005. Şeful de la Medgidia conduce un Jaguar X Type fabricat în anul 2004, iar venitul anual realizat în urma activităţii desfăşurate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia s-a ridicat la 82.434 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii