Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorul accidentului mortal din seara de Revelion, urmarit penal

ro

16 Aug, 2010 01:43 2190 Marime text
Cristian Sidorenco, tânărul care în seara de Revelion a provocat un grav accident de circulaţie pe raza localităţii Eforie Nord, este urmărit penal. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa spun că următorul pas în acest dosar este efectuarea expertizei tehnice a automobilului, după care actele vor fi trimise procurorului de caz. Dacă va fi găsit vinovat, Cristian Sidorenco ar putea sta în spatele gratiilor între doi şi şapte ani.

Calvarul familiei Coman din Babdag a început chiar în seara zilei de 31 decembrie 2009/1 ianuarie 2010. Andreea Coman, în vârstă de 22 de ani, şi Elena Andreea Dumitrache, de 17 ani, sărbătoreau, alături de mai mulţi prieteni, trecerea în noul an. Tineri se aflau pe partea carosabilă, în faţa unităţii hoteliere „Diana" din Eforie Nord. Din raportul întocmit de Poliţia Rutieră Constanţa reiese că grupul de tineri a fost lovit în plin de o Mazda Seria trei scăpată de sub control. Cel care a condus maşina se numeşte Cristian Sidorenco. „În momentul în care a ajuns în dreptul vilei Diana, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit în plin mai multe persoane, care se aflau pe carosabil", mai precizează rutieriştii constănţeni. În urma impactului, cele două tinere mai sus menţionate au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. La faţa locului, poliţiştii l-au testat pe Cristian Sidorenco cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat.

Închisoare şi anularea permisului

Andreea Coman a stat aproape o săptămână în comă de gradul trei, însă tânăra a decedat, în ciuda eforturilor depuse de către medici. Mai norocoasă a fost Elena Andreea Dumitrache. După mai multe zile, tânăra a fost transferată din Spitalul Judeţean Constanţa în unitatea sanitară din Eforie. Acum, după aproape opt luni de la producerea accidentului, Serviciul Poliţiei Rutiere a dispus expertiza tehnică a maşinii. Această cercetare va dura aproximativ o săptămână, iar dacă părţile (familia şoferului şi cele ale victimelor) vor fi mulţumite de rezultat, dosarul va fi înaintat procurorilor. „În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul şofer poate primi o pedeapsă cuprinsă între doi şi şapte ani de puşcărie. Mai mult decât atât, i se va anula şi permisul de conducere", au conchis poliţiştii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii