Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 120 de termene în patru dosare Ce au făcut judecătorii în dosarele lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei (rechizitorii)

ro

11 Aug, 2016 00:00 9506 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - 91 de termene  

Pe data de 28 octombrie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prin aceste fapte s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Chiar dacă au trecut aproape opt ani de la momentul trimiterii cauzei spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, dosarul se află încă pe rolul acestei instanţe, următorul termen (al 91-lea) fiind stabilit pentru data de 23 august.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Astfel, judecătorii vor avea nevoie de mai mult timp pentru soluţionarea acestui dosar.

Dosarul terenurilor din Mamaia - 17 termene  

În această cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată la începutul lunii aprilie 2015. Fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor. Dosarul se află pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanţa. Următorul termen, al 17-lea, a fost stabilit pentru data de 6 septembrie.

 Dosarul în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa - 11 termene  

Cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, iar următorul termen (al 11-lea) a fost stabilit pentru data de 1 septembrie. Radu Ştefan Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracțiuni), de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de Avraham Morgenstern - zero termene  

Acest dosar se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie a României de la începutul lunii aprilie 2016. La acest moment, conform datelor oficiale, cauza se află în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior. În dosar, Radu Ştefan Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). Amintim că în acest dosar omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost arestat preventiv în lipsă.
 
Citeşte şi 
 
DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)

 
Informaţii exclusive din documentele DNA
Procurorii dezvăluie circuitul banilor dintre Elan Schwartzenberg şi Mazăre (referat arestare)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionica 11 Aug, 2016 08:45 Ce sa faca ,au dovedit ca omul Mazare ori este nevinovat ori sunt legati de el cu "matul porcului "! Au mai dovedit ca justitia este prima care se face ca nu vede incalcarea grava a Constitutiei .Astfel ,in cazul terenurilor (de fapt nisip al plajei Mamaia,fiind domeniu public national ,protejat de Constitutie) ce au fost furate (disparand efectiv sub betoane construite),de 15 ani nu s-a gasit HOTUL ...Rusineee...