Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adela Grigore, la un pas de libertate Acte false pentru permise auto şi portarmă, eliberate de un medic constănţean

ro

17 Jun, 2014 00:00 4047 Marime text
Adela Grigore, medic constănţean, cercetată în stare de arest preventiv pentru că ar fi emis documente medicale false necesare obţinerii permiselor auto, ar putea fi pusă în libertate, săptămâna aceasta. Conform datelor oficiale, Grigore este acuzată de două infracţiuni de luare de mită, pentru abuz în serviciu în formă continuată, dar şi pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Adela Grigore este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, conform cărora, la data de 2 aprilie, medicul a primit de la o femeie suma de 50 de lei, pentru a întocmi o fişă medicală necesară unui cetăţean în vederea preschimbării permisului de conducere, fără ca acesta să fie consultat, atestând în fals „clinic sănătos“. Mai mult decât atât, pe data de 6 iunie, Grigore ar mai fi primit 50 de lei, susţin organele de anchetă, pentru a întocmi o fişă medicală în vederea obţinerii permisului de conducere categorie B, fără ca solicitantul să fie consultat, atestând în fals „clinic sănătos“ la toate examenele medicale trecute în fişă şi „apt obţinere permis categorie B“ la semnătura şi parafa medicului şi aplicând pe fişă parafele mai multor medici. „În exercitarea atribuţiunilor de serviciu, la solicitarea telefonică a unor persoane, în perioada februarie - iunie, inculpata Grigore Adela a eliberat fişe medicale necesare obţinerii avizului «portarmă», eliberării, respectiv schimbării permisului de conducere, adeverinţe de medicina muncii, adeverinţe cu menţiunea «clinic sănătos», pentru mai multe persoane, fără ca, în prealabil, acestea să fie consultate de medicii specialişti“, potrivit procurorilor.

În aceeaşi cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Liviu Roibu, acuzat de trafic de influenţă, de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, dar şi de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa îl cercetează penal şi pe Ionuţ Niculae, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, pe Ionuţ Sorin Stoica, bănuit de complicitate la trafic de influenţă şi de instigare la dare de mită, şi pe Ramona Stoica, acuzată de dare de mită.

Salariată a ITM

De asemenea, lista celor luaţi în colimator de organele de anchetă este continuată de Marius Jenel Radu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, şi închisă de Daniela Elena Radu, angajată a ITM Ialomiţa, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie - Aparatul Central, al Serviciilor Judeţene Anticorupţie Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie - Serviciul de Investigaţii Criminale, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa şi al Serviciului Acţiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii