Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 ani de la producerea celui mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București – Constanța!

ro

06 Nov, 2023 12:24 1235 Marime text


Pe data de 5 noiembrie 2016 a avut loc ceea ce avea să devină cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui, București – Constanța!   

Din accident au rezultat patru decedați, 41 de victime și 32 de mașini au fost avariate.

În cauză a fost trimis în judecată șoferul unui microbuz, acesta fiind acuzat de moartea a două persoane, din cele patru care și-au pierdut viața în acest eveniment.

Inculpatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

În motivarea deciziei, judecătorii de la Curtea de Apel București au reținut, printre altele, că „expertizele judiciare auto au stabilit că viteza inculpatului era de 74-75 Km/h şi că accidentul ar fi putut fi evitat dacă inculpatul ar fi adaptat această viteză la conditiile meteo-ceaţă densă şi ar fi păstrat distanţa corespunzătoare fată dc vehiculele care circulau în faţa sa“.
 
Magistrații nu au respins apărarea inculpatului cpnform căreia „ansamblul de vehicule format din autotractor şi semiremorcă nu avea pornite luminile de avertizare/avarie câtă vreme, în toate declarațiile pe care le-a dat, inculpatul admite că a observat semiremorca, iar cauza accidentului a fost stabilită ca fiind viteza excesivă a inculpatului in conditii de ceată densă“.
 
„Lipsa centurilor de sigurantă în autovehiculul condus de inculpat nu reprezintă cauza accidentului“, mai explică judecătorii în motivare, „ci, eventual o cauză a amplificării consecintelor acestuia, dar şi acest aspect este imputabil inculpatului, care a acceptat să efectueze transportul a treisprezece pasageri neasigurati cu centuri“.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii