Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 la 0 pentru Mazăre, în tur Primarul Constanţei l-a învins pe Costan din dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni"

ro

17 May, 2012 00:55 2503 Marime text
costan_Costan_Relu_002.jpgLa momentul înregistrării dosarului, Cornel Relu Costan susţinea că procesul are la bază o „neînţelegere" cauzată de construcţia unui pod

Litigiul dintre Cornel Relu Costan, patronul Diva Models, acuzat de trafic de persoane, şi Primăria Constanţa a ajuns la final. În urmă cu puţină vreme, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis acţiunea reclamată de Radu Ştefan Mazăre, primar al municipiului Constanţa, în contradictoriu cu şeful Diva Models. La momentul înregistrării dosarului, Cornel Relu Costan susţinea că procesul are la bază o „neînţelegere" cauzată de construcţia unui pod. De precizat că hotărârea Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel.

Portalul instanţelor de judecată arată că, pe data de 23 august 2011, a fost înregistrat, pe rolul Judecătoriei Constanţa, dosarul civil cu numărul 21840/212/2011, cauză în care „Radu Ştefan Mazăre primar al municipiului Constanţa" a avut calitatea de reclamant. De cealaltă parte s-a aflat pârâtul Relu Cornel Costan. După cum arătam mai sus, Costan este judecat, alături de Ion Tămârjan, şeful agenţiei de modeling Star Models, Ştefan Radu Nicola şi Gabriel Alexandru Voicu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane. Revenind la dosarul 21840/212/2011, obiectul litigiului l-a reprezentat autorizarea desfiinţării unor lucrări (Legea 50/1991), iar magistraţii Judecătoriei nu au avut nevoie decât de trei termene pentru a se pronunţa asupra cauzei. Recent, instanţa i-a dat câştig de cauză lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, însă Cornel Relu Costan nu este încă învins. Acesta poate să atace cu recurs decizia Judecătoriei, noul dosar urmând a fi tranşat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa. Amintim că acest litigiu nu este singurul de acest fel înregistrat pe rolul instanţelor din Constanţa, unde rolurile principale le-au avut Costan şi Radu Mazăre. În luna martie a anului 2010, Municipiul Constanţa, prin primar, a solicitat Judecătoriei Constanţa învestirea cu formulă executorie a unei sentinţe civile defavorabile lui Costan. În cauză a intrat şi Regia Autonomă pentru Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Spre norocul şefului de la Diva Models, instanţa nu a admis cererea edilului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii