Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua în care beretele roşii au votat

ro

11 Jun, 2012 01:00 1992 Marime text

lavinia_noua_buna.jpgO campanie electorală mizerabilă şi degradantă, ca niciodată!

Am primit zilnic materiale electorale scrise de la toţi candidaţii. Sunt convinsă că şi mulţi dintre voi aţi fost martorii aceloraşi intoxicări. Ziua de ieri a fost, dacă vreţi, şi rezultatul acestor minciuni vomitate din ură, incalificabile şi de domeniul justiţiei după umila mea părere. Eşecului i s-a adăugat pregătirea deficitară a personalului din birourile electorale ale secţiilor de vot, limitarea sau blocarea accesului observatorilor în incinta secţiilor de votare, transportul alegătorilor la urne de către reprezentanţi ai competitorilor electorali, fotografierea votului cu telefonul mobil sau chiar cazurile de mită electorală sub formă de bani sau de bunuri oferită alegătorilor pentru a se deplasa la urne, au fost doar câteva dintre neregulile şi fraudele zilei de ieri. Lor li s-a adăugat şi legea strâmbă cu alegerea primarului într-un singur tur de scrutin, o prostie fără seamăn care aduce grave prejudicii spiritului democraţiei.

Mă aşteptam ca acest joc murdar la democraţie să fie contracarat de constănţeni printr-o prezenţă masivă la vot în defavoarea celor care încă înainte de 10 iunie s-au ştiut cu sacii în căruţă. După votul de ieri, despre alegerile locale se mai poate spune doar atât: cum îţi vei aşterne, aşa vei dormi.

Mi-ar fi plăcut să pot spune că cei din oraşul meu au votat în cunoştinţă de cauză şi cu capul, în aşa fel încât patru ani de-acum încolo să fie bine chibzuiţi banii noştri.

Nu vă condamn, nu condamn pe nimeni. Probabil fiecare a avut motivele sale pentru care a dat votul unuia sau altuia dintre candidaţi. Acasă la voi, în linişte, probabil veţi realiza mai târziu că votul emoţional a fost unul al prăbuşirii. Mă uit la liderii USL şi la cei din spatele lor. Vă invit şi pe voi s-o faceţi. V-aş întreba dacă vă place ce vedeţi? Asta vreţi? O Constanţa a duplicitarismului, un judeţ al prostului gust, al bandelor nesătule, pline de ură şi de dorinţa răzbunării?!
Ei nu au decât un ideal suprem: să dispară PDL şi Băsescu. Să presupunem că vor dispare. Şi? Cu ce îi înlocuim?

La Constanţa am avut alegeri între realitate şi ipocrizie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii