Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Să fie campanie electorală în fiecare an!

ro

29 Aug, 2020 00:00 3389 Marime text

Nici n-a început bine campania electorală  de anul acesta şi deja simt că îmi va plăcea teribil. Pentru a parafraza  o „glumiţă“ de pe Facebook, îmi place nespus să îi văd pe oamenii aceştia, pe candidaţi, cum se luptă între ei să ne fie nouă bine.
Abia suntem la început de campanie dar simt deja, cum, în urma campaniei, urbea va răsări din propria-i cenuşă, întocmai ca Pasărea Phoenix şi va întrece în economie şi frumuseți toate oraşele ţării.
Dar, ce prostii spun! Nu „urbea“, căci nu doar a noastră urbe va renaşte, ci România pe de-a-ntregul, ajungând astfel să surclaseze economic, cultural, social toate ţările supradezvoltare şi supratehnologizate de pe mapamond!
Scriu bazaconii?
Poate, dar cu siguranţă că, în mare, cam aşa cred candidații despre noi, prostimea, că gândim.
Pentru a reveni însă de unde am plecat, tare mult aş vrea să fie campanie electorală în fiecare an. Să văd parcuri răsărind din neant, asfaltări, inaugurări de proiecte sociale şi culturale şi câte şi mai câte.
Să văd grija politicianului față de omul de rând 12 luni pe an, nu doar o lună în patru ani!
Să văd proiecte tărăgănate în alți ani că încep și sunt terminate în timp record pe perioada campaniei electorale.
Să văd comune asfaltate, școli renovate, elevi dotați cu tablete (căci, acum, așa cere epidemia) și cu toate cele trebuincioase noului an școlar.
Să văd pensii, alocațiile copiilor, dar și salariile mărite. Să văd cum sunt alocate fonduri unor sectoare neglijate grav în anii în care nu sunt alegeri.
Fie și numai pentru sentimentul că politicienii își aduc aminte că mai există alți oameni în țara asta în afară de ei, și tot mi-ar plăcea să fie campanie electorală în fiecare an!

Citește și:

#alegerilocale2020: A crescut numărul votanților înscriși în Registrul electoral. Câte persoane au fost radiate din registru și de ce. Precizările Autorității Electorale Permanente
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii