Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:52 17 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Prima ieșire va fi pe 15 mai. De ce nu trebuie să dăm buzna în zonele aglomerate

ro

07 May, 2020 00:00 2566 Marime text
 
Am țopăit când am aflat că după 15 mai vor fi relaxate restricțiile de circulație, dar și că va fi ridicată starea de urgență. Visez continuu la momentul în care mă voi îmbrăca de primăvară, voi  încălța cea mai comodă pereche de pantofi sport și voi lua la pas orașul, parcul și voi încheia ziua cu un apus pe malul mării. Eu sunt norocoasă, căci stau aproape de Parcul Tăbăcărie și, de data asta, nu voi rata nicio alee.

Însă, voi evita în continuare zonele aglomerate – piețe, magazine, zone unde aglomerația înseamnă densitate. Un spațiu vast cum este plaja nu îl văd ca pe un pericol. Masca va deveni un accesoriu. Așa că eu am stoc acasă.
Vreau să mă bucur în continuare de libertate așa că eu îmi voi face un program de ieșire. Nu voi renunța la izolarea la domiciliu. De ce? Pentru că țin la cei din jurul meu. Voi lucra așa cum îmi este programul, iar la final, voi merge la piață doar pentru strictul necesar, o dată la câteva zile. Voi purta mască de fiecare dată când voi urca în transportul în comun sau am să fiu prin magazine, zone aglomerate.
În parc, voi purta mască când trec pe lângă alți oameni și voi zâmbi pe sub ea căci sunt sănătoasă. Nu am să merg la petreceri, nu am să mă duc să mă strâng cu 10 prieteni pe ascuns și nu o să îmi vizitez părinții zilnic. Trebuie să nu ne întoarcem la starea de urgență și curba nu trebuie să mai urce.
Noi trebuie să ne protejăm în continuare și să nu fim speriați. Normalul de mâine este frica de ieri și trebuie să răzbatem împreună. O țară întreagă trebuie să aibă grijă de ea.

Cu virusul vom învăța să trăim, căci în istorie puține virusuri sau boli au fost eradicate. Restul sunt ținute sub control. Și asta trebuie să facem și noi: să preluăm controlul.

Împreună suntem bine!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii