Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Paul Cămui nu mai este! Avea încă atâtea de oferit vieții și sportului…

ro

14 Jan, 2024 17:00 2166 Marime text

 
  • Un om atât de bun, calm și cald la suflet și un promițăror antrenor a plecat la ceruri atât de devreme, la numai 27 de ani!
 
Vestea primită în dimineața zilei de duminică, 14 ianuarie 2023, m-a năucit și mi-a îndurerat peste măsură sufletul: Paul Cămui nu mai este! Tânărul antrenor de volei de la CSM Constanța s-a stins la numai 27 de ani. Cât de nedreaptă e viața!
 
Scriam și încă nu-mi venea să cred. Cel mai greu text de compus! Cuvintele curgeau atât de greu în fața acestei tragedii! Nu mi-e rușine să spun că nu mi-am putut înfrâna lacrimile. Un fost sportiv, antrenor la început de drum, profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“, să urce la Ceruri atât de tânăr! De ce? Avea tot viitorul în față. A fost campion național la volei la nivel juvenil, a jucat în prima ligă din România cu mai multe echipe, a contribuit la multe victorii memorabile, a participat cu formația națională a României la Universiada din Taipei, iar acum trecuse la munca de antrenor, la grupa de minivolei a CSM Constanța. Avea încă atât de multe de oferit voleiului…
 
Paul era la început de drum ca antrenor, însă drumul său în carieră, dar și în viață, a fost atât de scurt! De ce? De ce un așa tragic destin? Păcat, mare păcat!  
 
Instantaneu, mi-a venit în fața ochilor imaginea cu Paul Cămui la finele meciului cu Arcada Galați, jucat, anul trecut, la turneul de la Ploiești, în divizia națională de mini-volei (Under-13). A fost primul meci al acestei generații și, totodată, primul meci al lui Paul din cariera de antrenor. Iar micii voleibaliști de la CSM Constanța au câștigat cu 3-2! Debut cu dreptul astfel în carieră pentru sportivi, dar și pentru antrenor! Cât de fericit era Paul, după partidă, în fața sălii unde s-a jucat partida! Trecuse prin mari emoții în timpul meciului, unul cu o desfășurare incredibilă. Cei de la CSM au revenit de la 0-1 la seturi, au condus cu 2-1, apoi au fost egalați la 2-2, iar partida s-a decis în setul decisiv! La final, satisfacția i se citea din plin pe chip lui Paul.

A urmat turneul de la Galați, iar, peste câteva zile, la finele săptămânii, Paul ar fi trebuit să-i conducă de pe banca tehnică pe micii voleibaliști și la turneul al treilea, cel de acasă, de la Constanța. Destinul nemilos s-a împotrivit însă!     
 
Un om atât de bun, politicos, cu mult bun simț, calm și cald la suflet și un promițător antrenor a plecat la ceruri atât de devreme, la numai 27 de ani! Durerea părinților săi, foștii mari sportivi Cristian și Irina Cămui, este nemărginită. Și-au pierdut unicul copil! Golul din sufletul lor nu va putea fi umplut niciodată. Îl știam pe Paul încă de când era un copil și se juca la stadionul „Gheorghe Hagi“, unde tatăl său era antrenor la Farul. Deplâng moartea sa și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să te aibă în paza sa, Paul!       
 
Citește și:
 
Constanța. Tragedie în sport
A murit, la numai 27 de ani, antrenorul de volei Paul Cămui!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii