Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Toți pentru unul și unul pentru toți! Când o mână ajută pe alta, victoriile vin

ro

28 Feb, 2024 17:00 1023 Marime text
 
 
  • Turneul de la Tulcea (al patrulea și ultimul la care au participat în acest sezon al Campionatului Național, seria C) a fost cel mai reușit dintre toate pentru micii sportivi de la echipa de minivolei a CSM Constanța.
 
Sportul are marele merit de a dezvolta, pe lângă disciplina, puterea de luptă sau calitatea de a nu ceda, și spiritul de echipă, camaraderia și de a strânge relațiile de prietenie dintre coechipieri. Iar toate acestea se clădesc de la vârste fragede. Fără ele, alături de muncă și talent, nu poți reuși, ca echipă. Să spui că o formație sportivă e ca o familie, în care membrii ei se înțeleg de minune și se ajută unul pe altul, nu e o formulare banală, nu e ceva perimat și prăfuit, nu e limbă de lemn, ci purul adevăr.
 
De care m-am convins și la turneul de la Tulcea al echipei de minivolei băieți a CSM Constanța. Pregătiți de un staff tehnic format din Viorel Prejbeanu și Răzvan Parpală (din corpul de antrenori făcând parte, până luna trecută, și regretatul Paul Cămui, plecat prematur dintre noi), micii sportivi au fost îndrumați de pe bancă la Tulcea de Răzvan Parpală, iar acest al patrulea turneu (ultimul la care au participat în acest sezon al Campionatului Național, seria C) a fost cel mai reușit dintre toate pentru micii sportivi.
 
Pe scurt, CSM Constanța a câștigat două dintre cele trei meciuri susținute (3-1 cu CSS CS Arcada Galați, 3-2 cu CSM Ploiești), întorcându-se acasă cu cinci puncte din nouă posibile! În condițiile în care a învins ambele formații care se băteau la locul secund (calificant și el pentru etapa următoare, alături de prima poziție, ocupată de CSS Dream Team Tulcea), echipa de pe litoral a fost surpriza plăcută a întrecerii.
 
CSM Constanța a avut la Tulcea un turneu de poveste, cu un set câștigat cu 31-29, cu reveniri spectaculoase și, peste toate, cu un spirit de echipă care a funcționat din plin. Și pe teren, și pe banca tehnică, transmis de acolo de antrenor și de restul colegilor. Copiii s-au bucurat de fiecare punct și de fiecare set, așa cum au fost încurajați să o facă de profesorii lor. S-au bucurat de volei! Au fost toți pentru unul și unul pentru toți! Au pus în comun tot ce au avut mai bun, toate energiile, pentru a reuși. Să vezi niște copii cum se încurajează unul pe altul și cum trăiesc - cu atenție să nu greșească și cu înfrigurare - ce se întâmplă pe teren, e reconfortant, îți dă o mare bucurie. 
 
În plus, a fost la Tulcea un gest care pe mine m-a impresionat în mod deosebit. Poate că, din afară, nu pare mare lucru, însă eu îl așez pe un loc de frunte în ce privește spiritul de echipă și prietenia care s-au instaurat în această echipă de minivolei a CSM Constanța. Unul dintre micii sportivi și-a uitat acasă manșetele pentru mâini, însă rezolvarea, în spiritul camaraderiei, a venit de la un coleg de-al său, care le avea la el și i-a cedat una. Astfel că, în timpul meciurilor, fiecare dintre cei doi a avut câte o manșetă pe o mână (unul pe stânga, unul pe dreapta) și o mână goală. S-au sprijinit, și-au dat mâna, au căutat o soluție, chiar dacă simbolică, la situație. Iar când o mână ajută pe alta, fără rețineri, succesul nu are cum să nu vină.   
   
Citește și:
 
Micii voleibaliști de la CSM Constanța, două victorii din trei meciuri la turneul de la Tulcea (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii