Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța. Tragedie în sport A murit, la numai 27 de ani, antrenorul de volei Paul Cămui!

ro

14 Jan, 2024 09:59 12574 Marime text

Sportul din Constanța a fost lovit de o tragedie, decesul, la numai 27 de ani, al lui Paul Cămui, antrenor la grupa de mini-volei a CSM Constanța!

Tânărul tehnician împlinise această vârstă în luna decembrie a anului 2023.

Fost voleibalist, Paul Cămui provine dintr-o familie bine-cunoscută în sportul de pe litoral, părinții săi, Cristian și Irina, fiind foști mari sportivi.

Cristian Cămui, actualul director tehnic al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, a fost un fotbalist mare în tinerețe, jucând, printre alte echipe, la Steaua şi la Farul Constanța, iar rezultate importante a obținut și ca antrenor. Irina a fost o handbalistă de top.

Singurul copil al al familiei Cămui, Paul a cochetat prima dată  fotbalul (la Farul Constanța), dar s-a oprit în cele din urmă la volei, construindu-și o carieră în sportul la fileu, care l-a dus, ca tânăr sportiv, de la CSS1 Constanța, la CVM Tomis Constanța (unde a încheiat junioratul și cu care a și ieșit campion al României la nivel juvenil).

Citește și:

Tânărul antrenor Paul Cămui s-a stins din viață!
„Lumea voleiului și a celor de la CSM Constanța este mai săracă de astăzi!“


Apoi, la seniori, a jucat (în prima ligă) la formații precum CSM București, UVT Timișoara, U Cluj și CSM Câmpia Turzii, înainte de a ajunge, în sezonul 2020/2021, la Academia Tomis, care, la finele acestei stagiuni, a promovat în premieră în Divizia A1. Constanța nu mai avea echipă masculină în eșalonul de elită al voleiului românesc din 2016!

Cu lotul național, Paul Cămui a participat și la Universiada de vară de la Taipei.

Paul a evoluat în Divizia A1 și cu CSM Constanța, iar de anul trecut s-a dedicat exclusiv antrenoratului.

Paul Cămui făcea parte din colectivul tehnic al grupei de mini-volei a CSM Constanța alături de Viorel Prejbeanu și Răzvan Parpală, iar micii sportivi l-au avut pe bancă, în 2023, la turneele de la Ploiești și Galați.

Primul său meci din cariera de antrenor a coincis cu o victorie, CSM Constanța învingând cu 3-2 Arcada Galați la turneul de la Ploiești!   

Paul Cămui era și profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“ din Constanța.  

Dumnezeu să-l aibă în paza sa!

Lumea voleiului și a celor de la CSM Constanța este mai săracă de astăzi!
 
Am rămas fără Paul Cămui, jucător și apoi antrenor la clubul nostru, de care ne leagă cele mai frumoase amintiri cu care am început drumul numit CSM Constanța în sportul de performanță.
 
Paul a făcut parte din echipa Constanței care a promovat în Divizia A1 Masculin ca mai apoi să evolueze pentru noi la primul sezon în Divizia A1.
 
Dragostea sa pentru volei nu se termina la fluierul arbitrului, el alegând calea antrenoratului, la CSM Constanța, unde avea sub îndrumare primii pași ai viitorilor campioni ai Constanței, la mini volei.
 
Suntem alături de toți cei care îi vor simți pierderea, lipsa sa, zâmbetul său și preluările de pe terenul de volei. Ne vei lipsi, Paul! Condoleanțe familiei!, este mesajul CSM Constanța.

 
 

Academia Gheorghe Hagi și Farul Constanța sunt alături de directorul tehnic Cristian Cămui la trecerea în neființă a fiului său, Paul, plecat dintre noi la o vârstă foarte fragedă.
 
Dumnezeu să ofere multă putere familiei în aceste aceste momente foarte dificile.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!, au transmis un mesaj de condoleanțe și Academia Hagi și Farul Constanța.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța:

„DJST Constanța este alături de fosta colegă Irina Cămui, în greaua și nedreapta încercare prin care trece, la pierderea fiului său. Paul Cămui, profesor de sport și antrenor de volei, s-a stins tragic la doar 27 de ani, împietrind de durere inimile celor care l-au cunoscut. Sincere condoleanțe familiei lovite de această tragedie! Dumnezeu să-l poarte în lumină!“.

 
Colectivul Școlii Gimnaziale nr. 28 "Dan Barbilian" Constanța a transmis:
 

În aceste momente dificile, suntem alături de familia colegului nostru Paul Cămui, profesor de educație fizică, care ne-a părăsit mult prea devreme. Copiii și colegii vor simți lipsa unui suflet blând.

Drum lin către îngeri!

Și Federația Română de Volei regretă dispariția prematură din viață a celui ce a fost Paul Cămui.

Drum lin, Paul Cămui!

Paul Cămui, fost jucător și antrenor la CSM Constanța, a încetat din viață la doar 27 de ani! Vestea trecerii în neființă a tânărului voleibalist a lovit ca un trăsnet lumea voleiului. Paul Cămui a reprezentat România la Universiada de la Taipei, din 2017, și a fost coleg între alții cu Adi Aciobăniței, Robert Vologa sau Marius Iftime.

Paul s-a născut și a crescut într-o familie de sportivi, tatăl său Cristian Cămui fotbalist la Farul și Steaua București, actualmente director tehnic la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, iar mama sa Irina Cămui, handbalistă în prima divizie. Paul a jucat și el fotbal, dar s-a îndrăgostit de volei. A jucat pentru CSM București, U Cluj, CSM Constanța, promovând cu echipa de pe Litoral în prima ligă.

În ultimul timp, se apucase de antrenorat, dar și de arbitraj. Suntem alături de familia îndurerartă, de toți cei care l-au cunoscut pe Paul. E o pierdere grea, dar îi vom păstra vie amintirea. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!, se arată pe pagina de Facebook a FRV.


UPDATE:
 
Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus astăzi, 14 ianuarie 2024, la Casa Niculescu (lângă Cimitirul Central) începând cu ora 18.00, unde toți cei care l-au cunoscut își vor putea lua rămas bun.
 
Înmormântarea va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2024, la ora 12.00.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Interviu online cu voleibalistul constănțean Paul Cămui
„Promovarea în Divizia A1 cu Academia Tomis e foarte importantă pentru mine“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii