Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Începe simularea Evaluării Naţionale. Emoţii pentru elevi, stres pentru părinţi

ro

11 Mar, 2019 00:00 2214 Marime text
Luni începe simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. În premieră, anul acesta participă la acest examen şi elevii clasei a VII-a. Astfel, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa a VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2019-2020.
 
Conform Calendarului simulării Evaluării Naţionale, luni, 11 martie, va avea loc proba scrisă la disciplina Limba şi literatura română, urmând ca a doua zi, 12 martie, să se desfăşoare proba la Matematică. La Constanţa, 12.536 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar 2018-2019 (6.077 - clasa a VIII-a şi 6.459 - clasa a VII-a) vor susţine probele scrise în cele 125 de unităţi de învăţământ. Emoţiile elevilor se vor sfârşi în data de 22 martie, când este programată afişarea rezultatelor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.                      
                                                                 
Lucrările scrise se vor evalua de către profesori din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simularea naţională. Rezultatele obţinute de elevi la aceste simulări sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii