Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Haideți să fim eroi pentru eroii care luptă în prima linie!

ro

06 Apr, 2020 00:00 3026 Marime text

Este greu de crezut că ne-am fi putut imagina să fim vreodată în situația în care suntem acum. Sunt oameni care luptă în prima linie cu noul coronavirus, iar alții îi blamează în mediul online, din siguranța pe care le-o oferă locuința.

Da, și mie îmi este dor de o plimbare pe malul mării, în parc sau printre clădirile istorice ale municipiului Constanța. Și mie îmi este dor de un party pe plajă, o ieșire în club sau un grătar în aer liber. Îmi este enorm de dor de părinții mei, de rudele mele, de colegii de muncă și de prieteni. Nu ajunge să ne vedem pe telefon, tabletă sau laptop. Mă uit peste fotografii și pare deja un veac între pozele de anul trecut și prezent.

Trebuie să fim eroi și noi alături de medicii, polițiștii, jandarmii, militarii, asistenții, vânzătorii, curierii, șoferii și toți ceilalți pe care i-am omis fără să vreau, dar sunt acolo. Sunt acolo pentru noi, iar singurul mod în care putem să fim și noi eroii lor este să stăm acasă, să respectăm recomandările specialiștilor și să nu punem bețe în roate vindecării României.

Nu omul este bolnav acum, ci țara. Iar noi suntem organele vitale ale țării, dacă noi cedăm, cedăm cu toții, așa că trebuie să fim puternici, să credem că o să fim bine și să ne ridicăm în forță.
Vreau să îmi văd familia, prietenii, colegii sănătoși. Vreau să pot să ies la o plimbare fără să mi se ridice părul pe mâini când strănută cineva. Vreau să fim bine și o să fim bine doar dacă respectăm recomandările.
Haideți să fim cu toții eroi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii