Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial FC Viitorul, din nou campioană a României? De ce nu?

ro

14 Mar, 2019 00:00 1486 Marime text
Sunt şanse ca miracolul din sezonul 2016/2017 al Ligii 1, prin care FC Viitorul a devenit campioană a României, să se repete şi la finele acestei stagiuni? De ce nu? Echipa lui Hagi a debutat în turneul play-off cu o victorie pe terenul FCSB, iar în meciul următor primeşte la Ovidiu vizita campioanei en-titre, CFR Cluj.
În două etape la rând, aşadar, FC Viitorul se duelează cu principalele două favorite la cucerirea trofeului. De FCSB a trecut cu brio, iar acum urmează un nou meci de foc, împotriva formaţiei creditate cu prima şansă la a se încorona regină în ediţia 2018/2019. După cum a recunoscut şi Gică Hagi, cu şase puncte obţinute în dubla FCSB - CFR, FC Viitorul ar intra bine în joc, în campionat. S-ar apropia la cinci puncte de liderul CFR şi ar aborda cu un moral extrem de solid restul partidelor.
 
Puţini se gândeau, acum doi ani, la FC Viitorul ca la o echipă cu şanse să devină campioană. Şi probabil că şi acum sunt mulţi care pun echipa de pe litoral în coada listei. Graţie tinereţii sale, trupa lui Hagi e una imprevizibilă şi e în stare să ofere o nouă mare surpriză. Cu un Ianis Hagi din ce în ce mai bun în teren (a dovedit-o, cu gol şi pasă decisivă, şi contra unui adversar de calibru precum FCSB), omogenă, cu o idee clară de joc, orientată pe atac şi cu o atmosferă foarte bună în lot, FC Viitorul are argumente pentru încă un succes epocal în Liga 1.
 
Partida cu CFR Cluj, de sâmbătă, de la Ovidiu, va fi piatra de încercare, momentul adevărului. FC Viitorul a reuşit însă în mai multe rânduri victorii cu echipa din Gruia, atât în deplasare, cât şi la Ovidiu. Cel mai celebru succes, ne amintim, e chiar partida de pe teren propriu, din ultima etapă a sezonului 2016/2017, în urma căreia FC Viitorul a câştigat campionatul. Deci speranţe sunt. Sigur, CFR e un adversar redutabil, solid, care merge fără greşeală, cu jucători cu mare experienţă şi cu un Ţucudean letal, în forma vieţii, însă, în aceste condiţii, provocarea e şi mai mare, iar o victorie contra unei astfel de echipe ar fi cu atât mai preţioasă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii