Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:52 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Când „Viteza ucide“ se transformă în sentinţă

ro

13 Jun, 2020 00:00 2117 Marime text
  • Cuvintele nu pot aduce alinare celor ce i-au pierdut pe cei dragi şi nu pot schimba nimic.
  • Acestea sunt momentele care ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri.

Un grav accident produs în urmă cu trei zile la granița cu judeţul Tulcea a distrus mai multe familii. Două tinere şi-au pierdut viaţa, iar o a treia victimă se află în spital, rănită grav.
 
Din primele cercetări ale oamenilor legii, se pare că tragedia s-ar fi produs din cauză că unul dintre conducătorii auto nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum şi ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu cel de-al doilea autoturism.
 
Dincolo de a stabili cine este vinovatul, care oricum este treaba anchetatorilor, nimeni şi nimic nu va putea schimba iremediabilul: două persoane au murit, iar o a treia este grav rănită.
 
Iar astfel de momente sunt cele în care avertizările transmise prin intermediul campaniilor de informare, avertizări de tipul "Viteza ucide!", se transformă mai degrabă în sentinţe.
 
Acestea sunt momentele care ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri şi, înainte de a urca la volan, să ne întrebăm dacă chiar e cazul să ne grăbim şi „să-i dăm viteză“.
Este o vorbă care spune că mai bine ajungi mai târziu, dar viu, decât să nu mai ajungi deloc.
 
Ce s-a întâmplat joi seara la graniţa județelor Constanţa şi Tulcea este o tragedie. Vinovaţi ori nevinovaţi, oameni au pierit în acest accident, iar viețile celor pe care i-au lăsat în urmă s-au schimbat pentru totodeauna. Cuvintele nu pot aduce alinare celor ce i-au pierdut pe cei dragi şi nu pot schimba nimic.
 
Un singur lucru putem face: să ne aducem aminte, înainte de a urca la volan, că viteza chiar ucide, că acesta nu este un truism, ci un trist adevăr ce se poate transforma oricând, neştiut şi nebănuit de nimeni, într-o sentinţă.
 

Citește și
 
Documentar ZIUA de Constanța Analiză pe infracțiuni - cum au fost soluționate dosarele de ucidere din culpă

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii