Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Azilele groazei și controalele fictive

ro

12 Jul, 2023 18:00 1596 Marime text
  • O să treacă câteva luni, probabil va fi ajustată legea, se vor deschide dosare, vor fi scoși țapii ispășitori și ne vom declara „salvați” de organe și de către mai marii politicieni care se vor lăuda că au rezolvat problemele asistenței sociale din România
 
Cred că puțină lume a ratat știrile din ultima săptămână legată de „azilele groazei” din Voluntari și de efectele pe care le-au facut aceste descoperiri.
 
Controale peste controale, cămine închise din lipsă de autorizații, chiar dacă funcționau de aproape un deceniu, amenzi, desfășurări de forță etc. Apă de ploaie cum ar spune un mare critic. Asta pentru că retrăim un „Colectiv”. Vă amintiți ce s-a întâmplat după seara neagră de la incendiul clubului Colectiv? Au fost făcute controale, au fost demiși unii, trimiși în judecată alții (achitați la final unii), localuri închise, legi modificate și gata. Lucrurile au revenit la „normal”. Nimeni nu își mai aduce aminte țipetele, mirosul de carne arsă, persoanele desfigurate și corpurile lipsite de viață ale tinerilor din clubul Colectiv.
 
Și iată-ne la acest nou subiect care încă este cald, pe foc, se lasă cu demiteri la nivel înalt, cu acuzații la nivel de politicieni, cu controale, amenzi, cămine închise, bătrâni mutați pentru binele lor, căci până acum autoritățile care aveau atribuții în verificare închideau ochii la autorizațiile lipsă, căci altfel nu știu cum funcționau locurile acelea fără să fie călcate de vreun organ abilitat.
 
O să treacă câteva luni, probabil va fi ajustată legea, se vor deschide dosare, vor fi scoși țapii ispășitori și ne vom declara „salvați” de organe și de către mai marii politicieni care se vor lăuda că au rezolvat problemele asistenței sociale din România.
 
Și vor mai trece câțiva ani, vor fi alte centre, alți bătrâni, unii îngrijiți cum trebuie, iar alții nu, iar noi vom uita acest episod cum am uitat și de „Colectiv”, am uitat să fim supărați, am uitat să fim indignați, am uitat să fim vehemenți.
 
Stau și mă întreb și acum cum puteau acei oameni să chinuie bătrâni și persoane cu dizabilități, iar la final de zi să pună capul pe pernă. Cum puteau să mearga autoritățile în control și să nu bage capul pe ușă.
 
Citește și:

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL este societatea ce deține cele două azile de bătrâni din Eforie închise de autorități

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii