Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL este societatea ce deține cele două azile de bătrâni din Eforie închise de autorități

ro

11 Jul, 2023 14:41 6437 Marime text
Prima zi de verificări ale autorităților constănțene după scandalul „azilelor groazei” a dus la închiderea a două cămine pentru bătrâni din Eforie Nord, care aparține aceleiași societăți, cunoscută drept Căminul de Bătrâni Sf. Constantin și Elena. Motivul închiderii este reprezentat, conform surselor ZIUA de Constanța, lipsa autorizațiilor, ele nefiind în registrul oficial de la Ministerul Muncii.

În cele două cămine se aflau 10, respectiv 24 de vârstnici, iar aparținătorii acestora au fost informați de situație și li s-a propus relocarea lor sau să îi ia acasă pe bătrâni. Facem mențiunea că nu erau probleme cu condițiile de viață ale celor internați la căminele de bătrâni, iar majoritatea aparținătorilor ar fi precizat că nu sunt de acord cu relocarea.

Acțiunile de control vor continua și astăzi, la Cobadin, Hârșova, Negru Vodă și Năvodari.
 

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL

 
Conform termene.ro, firma este fondată în anul 2019 și pentru anul 2021 a raportat un profit de 131.598 lei, la cei 7 angajați raportați. Firma a avut o cifră de afaceri de 550.182 lei pentru anul 2021.
 
Sediul social este pe aleea cameliei nr. 20 din Eforie Nord, județul Constanța. Societatea are două puncte de lucru – unul pe strada Călugăreni nr. 45 din Eforie Nord și unul pe strada Cameliei nr. 18 din Eforie Nord.
 
Constantin Tautu este asociat unic și administrator al căminului. El am ai fost asociat în mai multe firme, în prezent radiate: Casa Florilor LKT SRL, Morant SRL, Dal Konagria SRL, Casa Trandafirilor Vasimed SRL, The Best SRL și Casa Florilor SRL.
 

Raportare prima zi de verificări


entre verificate - 14 (3 public, 11 privat)
Total beneficiari - 376
Amenzi - 48 (valoare 796.300 lei)
Avertismente - 80


Sancțiunile au fost aplicate pentru starea mobilierului din centre, din motive de curățenie, instalații sanitare neconforme, produse expirate, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea capacității centrului, funcționare fără autorizație de securitate de incendiu, lipsa documentației de specialitate.

Două cămine de bătrâni din localitatea Eforie Nord au fost închise, pentru funcționare fără autorizații.
 
Citește și:

Azilele groazei Două cămine de bătrâni, închise la Eforie! Ce rezultate au avut primele controale ale autorităților din Constanț
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii