Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azilele groazei Percheziții la domiciliu și punctele de lucru ale firmei pe care funcționau căminele de bătrâni închise la Eforie. Ce spun oficialii

ro

13 Jul, 2023 11:37 1330 Marime text
La data de 12 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,  au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuința unei persoane fizice și punctele de lucru ale unei persoane juridice, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals în declarații, înșelăciune în formă agravată și reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa Legii nr. 241/2005.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere.

Activitățile desfășurate au vizat activitatea unei societăți comerciale care ar fi deținut 3 cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în stațiunea Eforie Nord și care ar fi efectuat activități în domeniul protecției sociale, fără autorizație.

Din cercetări a reieșit că societatea comercială și-ar fi desfășurat activitatea începând cu luna septembrie 2019 și până în prezent, fără a deține licență de funcționare pentru acest tip de serviciu, respectiv îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilități, care au fost trimse în alt centru, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea și al specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, la unul dintre punctele de lucru ale societății comerciale, nu ar exista casă de marcat electronică fiscală, motiv pentru care societatea comercială a fost sancționată cu 20.000 de lei, au fost ridicați, în vederea confiscării, 1.200 de lei și s-a dispus măsura complementară a suspendării activității punctului de lucru.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurența sumei de aproximativ 110.000 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor legale.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL


Așa cum arătam în materialul anterior, conform surselor noastre bine informate, este vorba de societatea Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL.

Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL este societatea ce deține cele două azile de bătrâni din Eforie închise de autorități
 
Conform termene.ro, firma este fondată în anul 2019 și pentru anul 2021 a raportat un profit de 131.598 lei, la cei 7 angajați raportați. Firma a avut o cifră de afaceri de 550.182 lei pentru anul 2021.
 
Sediul social este pe aleea cameliei nr. 20 din Eforie Nord, județul Constanța. Societatea are două puncte de lucru – unul pe strada Călugăreni nr. 45 din Eforie Nord și unul pe strada Cameliei nr. 18 din Eforie Nord.
 
Constantin Tautu este asociat unic și administrator al căminului. El am ai fost asociat în mai multe firme, în prezent radiate: Casa Florilor LKT SRL, Morant SRL, Dal Konagria SRL, Casa Trandafirilor Vasimed SRL, The Best SRL și Casa Florilor SRL.

Citește și:

Azilele groazei
Două cămine de bătrâni, închise la Eforie! Ce rezultate au avut primele controale ale autorităților din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii