Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Anul 2023, marcat de tragedii! Astăzi, privim cu speranță și încredere spre noul an!

ro

31 Dec, 2023 17:00 1078 Marime text
Suntem la finalul unui an complicat, marcat de multe evenimente ce au adus în atenția publică nereguli grave ce au condus la pierderi de vieți omenești. De fiecare dată tragediile au scos în evidență nereguli ascunse sub preș și care, dacă erau descoperite și remediate la timp puteau să reducă numărul vieților pierdute și al familiilor îndoliate.

Anul 2023 a fost marcat de tragedii  care au distrus familii ce cu greu își mai pot reveni. Chiar în primele zile din 2023, pe 17 ianuarie, trei mineri de la exploatarea Jilț Sud, care aparținea de Complexul Energetic Oltenia, au decedat, iar 10 au fost răniți, după ce vehiculul care îi transporta s-a răsturnat.

Exploziile de la stația GPL de la Crevedia au ținut multă vreme capul ed afiș al jurnalelor de știri, iar imaginile cu deflagrațiile ce au distrus imobile, au ucis și rănit zeci de oameni au rulat pe toate posturile tv zile în șir. Ancheta declanșată cupă tragedia de la Crevedia a scos la iveală multe nereguli trecute anterior cu vederea. În urma verificărilor, multe alte stații GPL din țară au fost închise, tocmai pentru a se preîntâmpina o nouă tragedie.

Și accidentul de la 2 Mai, județul Constanța a condus la schimbări multiple. Chiar la conducerea IPJ Constanța au avut loc multe modificări. În continuare, la câteva luni de la tragedia în care au pierit doi tineri, șoferul implicat se află după gratii. Ancheta a scos atunci la iveală deficiențe grave în desfășurarea controalelor din trafic, mai ales că tânărul șofer fusese în atenția oamenilor legii cu doar câteva ore înainte de accident.

O altă nenorocire ce a șocat opinia publică a avut loc la internatul unui liceu dn Odorheiu Secuiesc acolo unde peretele clădirii s-a surpat și a surprins mai mulți elevi. Din păcate, pentru unul dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic fiind declarat decesul. Alți trei elevi au ajuns la spital.

Chiar în ziua de Crăciun, o altă nenorocire avea să aibă loc în județul Prahova! Opt persoane au ars de vii în incendiul de la Ferma Dacilor, incendiu ce a scos la iveală alte nereguli care, ca de obicei, au fost trecute cu vederea de către cei care trebuiau să ia măsuri în acest sens.

Din păcate în urma acestor tragedii multe familii au fost distruse. Nu rămâne decât să sperăm că autoritățile au învățat ceva din toate acestea și astfel de evenimente nu vor mai avea loc.

La final de 2023 privim cu speranță și încredere spre noul an! Să fie mai bun, cu mai puține evenimente negative, cu bunăstare pentru toată lumea și cu pace în lume! Noul an va fi marcat cu siguranță de alegerile ce vor avea loc! Cu toții trăim că speranța că va fi mai bine!

Toate necazurile să rămână în urmă și să avem cu toții parte de tot ce este mai bun!

Un nou an 2024 plin de bucurii, împliniri și sănătate!

Citește și: 

Anul 2023 marcat de tragedii rutiere la Constanța! Primar decedat în accident, grup de pietoni spulberat la 2 mai și autocare cu cetățeni ucraineni implicate în evenimente rutiere(GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii