Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 23.800 de angajați MAI vor fi la datorie la nivelul întregii țări în ultima zi din 2023

ro

31 Dec, 2023 15:14 653 Marime text
Structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare pentru ca cetățenii, indiferent de modul și locul unde vor petrece ultima zi a anului, să fie în siguranță, respectiv să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie. 
 
Aproximativ 23.800 de angajați MAI vor fi la datorie la nivelul întregii țări.  
 
Potrivit MAI, efectivele vor avea o prezență activă în stradă, iar Poliția Rutieră va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile rutiere care converg către stațiunile turistice. Peste 1.500 de polițiști rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor de circulație.
 
Structurile MAI vor acorda o atenție sporită locurilor unde vor fi organizate evenimente publice de amploare cu ocazia Revelionului, stațiunilor turistice, cluburilor și barurilor. La nivel național sunt programate aproximativ 1.400 de evenimente în Noaptea dintre Ani, fiind estimată participarea a peste 700.000 de persoane.
 
În ultimele 24 de ore, angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.675 de evenimente în sprijinul cetățenilor, 3.109 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.566 situații de urgență.
 
Polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum și au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 472 de permise (dintre care 74 pentru consum de alcool și 16 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 260 de certificate de înmatriculare.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 932 de posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 177 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 178 de fapte penale.
 
Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 24 de persoane și au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional.
 
În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 5.976 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei.
 
Pompierii au efectuat 163 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 63 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 728 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 3 milioane de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.313 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 91 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 20 persoane.
 
De asemenea, polițiștii au salvat 3 persoane aflate în situații critice ( 1 rătăcită/dispărută în medii ostile vieții și 2 cu intenții suicidale)
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane.
 
Citește și: 

În ultimele 24 de ore polițiștii au reținut 472 de permise de conducere dintre care 162 pentru viteză
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii