Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța veche și agonia pentru Cazino. Suntem datori să nu uităm!

ro

31 Oct, 2020 00:00 4188 Marime text

În urmă cu un an, constănțenii agonizau în privința Cazinoului din Constanța. Neglijat și ignorat cu desăvârșire timp de ani întregi de către toate autoritățile în drept, Cazinoului i se redase, în vară, speranța pentru reabilitare.

Cu toate acestea, renașterea părea să nu mai sosească, procedura de atribuire a contractului pentru reabilitare fiind supusă unui îndelungat șir de contestații.

De la finele lunii septembrie 2019 și până la finele lui decembrie 2019, când a fost semnat efectiv contractul pentru reabilitare, constănțenii și toți cei ce iubesc mărețul edificiu de la mal de mare au stat cu nervii întinși și sufletul la gură.

Amăgiți de mult prea multe demersuri în van, oamenii nu mai îndrăzneau să spere că, de data aceasta, renașterea chiar se va produce.

Acum, la circa un an de la toată această tevatură, Cazinoul se află sub schelele menite să-i aducă strălucirea de odinioară.
Oamenii lucrează din zori și până târziu în seară.

Lucrările avansează vizibil, parcă făcându-le în ciudă celor ce erau siguri că nu va mai renaște și dându-le asigurări celor ce sperau, de ani de zile, într-o minune.
Aduc acum aminte despre situația de anul trecut a Cazinoului, despre tot ce a trecut peste el în ultimii ani de nepăsare, pentru că nu cred că așa ceva trebuie uitat.
Nu trebuie uitat că am fost, poate, la un pas de a pierde (încă) o clădire-simbol a Constanței, dar și a țării, din lipsă de preocupare.
Nu trebuie uitat că și alte monumente, la fel de importante, își așteaptă renașterea, la Constanța și nu numai.
Nu trebuie uitat nici Templul israelit din Constanța, Sinagoga din care au mai rămas doar pereții exteriori, în așteptarea unei reabilitări care întârzâie să mai apară.

Și sunt atâtea și atâtea clădiri și povești în Constanța veche ce așteaptă să renască, să își spună povestea și să ducă istoria orașului mai departe.
Iar noi, cetățenii, cei de rând ori cei cu funcții și atribuții, suntem toți datori să nu uităm și să nu cădem în ignoranță.
Cazinoul din Constanța este un exemplu cu final fericit, dar care a fost la un pas de a nu se materializa.
Prin spirit civic, dar și prin pârghiile funcțiilor pe care le deținem, haideți să ne unim ineresul întru renașterea Constanței vechi!
 
Citește și:

Cazinoul renăscut. Când se vor pune primele schele pentru începerea reabilitării

Zgomotele de pe faleza Constanței pe care toți le așteptau de mult. Șantierul ce învăluie Cazinoul este binevenit! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii