Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întinde plasa DIICOT? Liderul grecilor constănţeni şi afacerile sale cu petrol (documente)

ro

02 Jul, 2011 00:40 9028 Marime text
1-Hiropedi_-elena-Anton-.jpgAcţiunea în forţă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Galaţi pentru destructurarea reţelei transfrontaliere care se îndeletnicea cu contrabandă cu produse petroliere, care a vizat inclusiv Constanţa, a înfierbântat spiritele în oraşul de la malul mării. Pe la colţ de stradă, lumea vorbeşte că operaţiunea DIICOT Galaţi nu va lăsa pe dinafară firma Romar Oil, a liderului comunităţii elene din Constanţa, Anton Hiropedi. De cealaltă parte, Anton Hiropedi a infirmat orice zvon legat de faptul că ancheta DIICOT Galaţi ar viza vreuna dintre firmele sale. „Nu s-a pus niciodată problema de aşa ceva, firmele noastre nu lucrează cu marfă neaccizată", a precizat Anton Hiropedi.

La rândul său, Cristian Hiropedi, reprezentant al firmei în discuţie, a infirmat zvonurile, menţionând că societatea nu se află sub nicio formă în vizorul DIICOT Galaţi. Acelaşi răspuns a fost dat de Cristian Hiropedi şi în legătură cu firmele Crismar Depozit SRL şi Romar Shipping, de asemenea aflate sub „tutela" familiei Hiropedi. După cum am relatat în ediţiile anterioare ale cotidianului, scopul acţiunii procurorilor Serviciului Teritorial Galaţi era reprezentat de destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „constituit din cetăţeni români, ucraineni şi sârbi, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse petroliere". În acest sens, au fost efectuate 18 percheziţii la diverse adrese din Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Satu Mare şi Bucureşti. În întreg acest context, gurile rele vorbesc pe la colţul străzii că printre „ţintele" anchetatorilor gălăţeni s-ar număra şi Romar Oil, zvon infirmat, aşa cum am precizat anterior, de Anton Hiropedi. Foarte interesant, liderul comunităţii elene din Constanţa poate părea un adevărat afacerist, numele său apărând de-a lungul timpului în mai multe firme, inclusiv Freedom Star Shipping.

Cifră de afaceri de peste 300 de miliarde de lei vechi

În ceea ce priveşte firma Romar Oil, este de menţionat că, potrivit datelor oficiale, înscrise la Oficiul Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în luna mai 1994, având un capital social de 50.000 de lei, are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, iar cifra de afaceri a societăţii în anul 2009 a fost de 31.896.148 de lei, adică aproape 319 miliarde de lei vechi. Societatea este împărţită în mod egal între cei doi acţionari, Anton Hiropedi şi Antoaneta Hiropedi, ultima fiind, totodată, şi administratorul Romar Oil, numită în funcţie pe data de 24 august 2004, pe o perioadă nelimitată. Firma are două sedii secundare, primul fiind situat pe Şoseaua Mangaliei, la numărul 174, fiind vorba despre un punct de lucru stabilit pentru o perioadă de 20 de ani, interval ce expiră în aprilie 2014. La aceeaşi adresă, Romar Oil deţine un alt sediu secundar, mai precis o „Staţie de benzină şi service auto", dovada sediului datând din aprilie 1995 şi fiind valabilă timp de 83 de ani şi trei luni. Cu 23 de salariaţi în anul 2009, Romar Oil a avut un profit brut de 19.496 de lei - însemnând aproape 195 de milioane de lei vechi - şi o cifră de afaceri de 31.896.148 de lei. În anul 2008, numărul angajaţilor era de 22, cifra de afaceri era de 22.706.845 de lei, iar profitul brut înregistrat a fost de 205.803 lei, adică peste două miliarde de lei vechi. Iar aceasta, în condiţiile în care, cu un an înainte, profitul brut s-a ridicat la numai 5.494 de lei, deşi cifra de afaceri a fost de 11.735.370 de lei.

Firmele lui Anton Hiropedi

În ceea ce-l priveşte pe Anton Hiropedi, aşa cum am precizat anterior, acesta pare să fie un abil întreprinzător, numele său apărând în afară de Romar Oil, în mai multe societăţi, majoritatea înfiinţate la începutul anilor ‘90: Romar Shipping & Crewing, înfiinţată în 2006, Romar SRL din 1991, Freedom Star Shipping, înfiinţată în 1993 şi Romar Servconstruct, din 1996. La rândul său, asociata lui Anton Hiropedi, Antoaneta Hiropedi, apare în firmele Romar Oil şi Crismar Depozit. Societatea Crismar Depozit a fost înfiinţată în luna noiembrie 2005 şi, potrivit datelor oficiale, este în stare de funcţiune, dar are sediul expirat şi bilanţul anual nu a fost depus la Registrul Comerţului pentru anul 2008. Firma are sediul pe Şoseaua Mangaliei la numărul 176, camera 2, data expirării sediului fiind 4 noiembrie 2010. Foarte interesant, deşi obiectul de activitate al firmei este declarat ca fiind „comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor", afacerea pare să meargă extrem de bine, în anul 2009, fără salariaţi, societatea înregistrând o cifră de afaceri mai degrabă ameţitoare, de 30.234.943 de lei, cu un profit brut de 19.772 de lei. Cei doi asociaţi din Crismar Depozit sunt, cu câte 50%, Cristian Dionisie Hiropedi şi Antoaneta Hiropedi, administrator fiind numit pe data de 11 noiembrie 2005, pe o durată nelimitată, Cristian Hiropedi. Deşi nu are date de bilanţ pentru anul 2008 declarate la Registrul Comerţului, s-ar părea că societatea nu ar fi avut tocmai un „boom economic" în 2009, când a avut cifra de afaceri impresionantă de peste 300 de miliarde de lei vechi, în condiţiile în care, în anul 2007, afacerile derulate au fost de 14.317.435 de lei, iar profitul brut a fost de 130.538 de lei, fără niciun salariat.

„Nu am fost «vizitaţi» de mascaţi"

În ceea ce priveşte societatea Romar Shipping & Crewing, aceasta a fost înfiinţată în luna mai 2006 şi are sediul social declarat în Bucureşti, Sectorul 2. Conform datelor înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului, societatea ar avea o întrerupere temporară de activitate, sediul expirat şi bilanţul anual nedepus pentru anul 2008. Capitalul social este de 1.000 de lei, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „servicii de furnizare şi management a forţei de muncă". Acţiunile societăţii sunt împărţite în mod egal între Anton Hiropedi şi Doina Burlacu, cei doi fiind, totodată, şi administratorii firmei Romar Shipping & Crewing. În anul 2009, cu un singur salariat şi cu profitul brut zero, firma a avut o cifră de afaceri de 43.577 de lei, iar în 2007 - pentru că bilanţul pentru anul 2008 nu a fost depus la Registrul Comerţului - profitul brut, tot zero a fost, dar societatea măcar avea trei salariaţi şi cifra de afaceri se ridicat la 616.454 de lei. Primul dintre reprezentanţii celor trei firme despre care se spune că ar fi vizate de procurorii DIICOT Galaţi cu care am reuşit să luăm legătura a fost Cristian Hiropedi care, după ce ne-a declarat că stăm de vorbă cu „persoana potrivită", nedorind să-şi dea numele iniţial, ne-a spus că societăţile nu au absolut nicio legătură cu dosarul de la Galaţi. „Nu am fost «vizitaţi» de mascaţi şi nici nu a fost nimeni chemat pentru declaraţii", a declarat Cristian Hiropedi. La rândul său, Anton Hiropedi a precizat că niciodată nu s-a pus problema de percheziţii la firmele sale. „Nu avem nicio treabă cu niciun fel de contrabandă. Noi funcţionăm şi ne desfăşurăm activitatea numai cu acte-n regulă. Am avut o revizie de la ANAF, au fost controale şi nu a fost constatată nicio neregulă", a precizat liderul comunităţii elene din Constanţa. Acesta a mai adăugat că „noi nu lucrăm deloc cu marfă neaccizată, luăm combustibil doar de la Lukoil, OMV şi societăţile avizate, niciun moment nu s-a pus problema percheziţiilor". În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă percheziţiile procurorilor DIICOT Galaţi vor viza, într-adevăr, aşa cum se spune, firmele liderului comunităţii elene, sau sunt doar nişte vorbe goale.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dna 03 Jul, 2013 21:00 nu lucrează cu marfă neaccizată,lucreaza cu mai multe livrari pe aceeasi factura
  • agip 30 May, 2013 21:03 amestec motorina si ma doare-n crismar depozit
  • ANONIM 02 Nov, 2011 20:39 liderul grecilor are depozitate sute de tone de motorina la 10 metri de orfelinatul de copii turci,daca se intampla acolo ceva.....sanatate
  • IUSUN 16 Jul, 2011 01:15 a furat la Elpis pe spatele la copii aia...
  • ANONIM 15 Jul, 2011 13:21 din articol rezulta clar - EVAZIUNE FISCALA
  • Gheorghe 12 Jul, 2011 11:05 golanul asta, nu mai e liderul Comunitatii Elene din Ct. A fost usuit, pentru ca nu a organizat alegeri, de mai bine de 10 ani, se credea ales pe viata!!! Hai pa, antonel, ai facut grecii de rusine!!!
  • tepes 03 Jul, 2011 09:08 la constanta nu se baga nimeni pe el era protejat de politie si parchet si sri-om din sistem prieten cu seful militiei economice -serban ion-si generalul bogdan-are statie benzina in km 5 pe conducte de unde fura aia benzina si lunga depozite-dar mafia e mare