Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Constănțeanul care a amenințat cu moartea, în 2012, un judecător CCR, condamnat din nou

ro

01 Feb, 2021 00:00 3157 Marime text
  • În 2012, potrivit Parchetului General al României, constănțeanul, „aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră o cruce“.

O nouă condamnare, ce-i drept în primă instanță, pentru constănțeanul care, în luna iulie 2012, a amenintat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru, pe atunci judecatoare la Curtea Constitutională. Judecătoria Medgidia a hotărât condamnarea individului la pedeapsa de 21 de ani de închisoare. Decizia judecătoriei nu este pe placul bărbatului, așa că acesta a contestat-o la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 

Primii pasi către pușcărie

 
În iunie 2008, individul (N.P.) a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, la 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat.
 
Aproape de jumătatea lunii iulie 2012, bărbatul ar fi ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, pe atunci judecătoare la Curtea Constitutională,  cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic.
 

Felicitare cu o cruce neagră

 
Scrisoarea ar fi fost trimisă pe adresa Curţii Constituţionale.
 
Potrivit Parchetului General al României, constănțeanul, „aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia”.
 
În 2014, cel în cauză a fost condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare.
 

Noul dosar

 
Recent, bărbatul a fost condamnat, din nou, de această dată de Judecătoria Medgidia, pentru distrugere.
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cel în cauză a fost trimis în judecată pentru că, în luna ianuarie 2016, în timp ce se afla în executarea unei pedepse privative de libertate, a spart patru geamuri de la ferestrele din baie, două etajere de la chiuvete, două oglinzi și șase bucăți de faianță de pe perete.
 
Administrația unității de detenție a invocat un prejudiciu de 242,59 lei reprezentând contravaloarea bunurilor distruse.
 
Recent, Judecătoria Medgidia a decis condamnare inculpatului la pedeapsa închisorii de un an pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.
 
Instanța a constatat că infracțiunea ce face obiectul prezentei judecăţi a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de condamnările dispuse printr-o serie de sentințe penale anterioare.
 

Contopire

 
În continuare, Judecătoria Medgidia a constatat că pedepsele stabilite prin sentințele penale amintitite anterior au fost contopite prin sentinţa penală (...) prin care s-a stabilit o pedeapsă rezultantă de 20 ani închisoare. Ca atare, instanța a adaugat pedeapsa de un an de închisoare stabilită în prezenta cauză la pedeapsa rezultantă de 20 ani închisoare aplicată printr-o altă sentinţă penală, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 21 ani închisoare, în regim de detenție.
 
„Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după îndeplinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Scade din pedeapsa de 21 ani închisoare aplicată prin prezenta hotărâre perioada reținerii, a arestării preventive precum și perioada executată de la din ianuarie 2008 la zi. Admite acţiunea părții civile Penitenciarul Spital Constanța – Poarta Albă, şi obligă pe inculpat să plătească suma de 242,59 lei daune materiale, în favoarea părții civile“, potrivit minutei judecătorești.  
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Dat afară de Făgădău în 2018, fostul șef al Direcției Relații Internaționale din primărie l-a chemat în judecată pe Chițac

A vrut să se tundă și a ajuns inculpat
Primul dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu vrea să vină la proces! Ce riscă


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii