Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dat afară de Făgădău în 2018, fostul șef al Direcției Relații Internaționale din primărie l-a chemat în judecată pe Chițac

ro

30 Jan, 2021 00:00 2046 Marime text
 
  • Procesele dintre Liviu Pătrașcu și primarul municipiului Constanța, continuă
  • Fostul șef al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța un nou dosar - având cu obiect - pretenții
  • Într-un alt dosar, Pătrașcu a obținut o decizie executorie privind reîncadrarea în muncă în primăria Constanța

Procesele dintre Liviu Pătrașcu și primarul municipiului Constanța, continuă. Fostul șef al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța un nou dosar - nr. 603/118/2021, având cu obiect - pretenții.
Într-un alt dosar, Pătrașcu a obținut o decizie executorie privind reîncadrarea în muncă în primăria Constanța.

Acesta dăduse în judecată Municipiul Constanța prin Primar, pe Primarul Municipiului Constanța, dar și Consiliul Local Constanța pentru a-și recupera postul deținut anterior reorganizării. Cazul se află pe rolul instanțelor din ianuarie 2018.
La momentul respectiv, Pătrașcu le cerea judecătorilor să anuleze în parte HCL nr.213/2017 cu privire la desfiinţarea postului de şef Serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organizare Evenimente, dar şi anularea dispoziţiilor de primar ce au condus la această situaţie.

Magistrații Curții de Apel au motivat Hotărârea nr. 715/05.10.2020, prin care Liviu Pătrașcu se va întoarce șef în Primăria Constanța. Potrivit Hotărârii nr. 715/2020, instanța a stabilit că „eliberarea din funcție a reclamantului (nr., Liviu Pătrașcu) s-a făcut cu încălcarea dispozițiilor legale“. Mai exact, au spus judecătorii, fostului director nu i s-au oferit „în mod real posturile vacante potrivite funcției și calificării sale“.
Decizia de întoarcere a fost luată însă de Curtea de Apel Constanța, instanță care, potrivit Hotărârii nr. 715/2020, a stabilit că „eliberarea din funcție a reclamantului (nr., Liviu Pătrașcu) s-a făcut cu încălcarea dispozițiilor legale“.
Pătrașcu s-a întors în instituție, urmând să primească și salariile din urmă.
În plus, magistrații de la Curte au mai decis: „în temeiul art.453 C.pr.civ., intimatul Primarul municipiului Constanța va suporta cheltuielile de judecată dovedite a fi fost efectuate de către reclamantul recurent, la fond și în recurs, respectiv onorariul avocatului ales“.
Onorariul avocatului, pentru cele două faze procesuale, este de 6.000 de lei. Acesta este de altfel și motivația noului dosar de recuperare a tuturor sumelor dictate prin sentința judecătorilor.
 
Citește și:

Cum a convins un fost director din Primăria Constanța judecătorii, pentru a se întoarce șef în instituție

Ce se întâmplă cu dosarul fostului director din Primăria Constanța, care a dat în judecată instituția pentru a reveni pe post

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii