Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu ştiu câţi primari incompatibili sunt” Eugen Bola, prefectul judeţului Constanţa, este minunat

ro

15 Jun, 2013 00:00 2237 Marime text
Problema primarilor incompatibili riscă să ia amploare în judeţul Constanţa. Amintim, în acest sens, că un primar constănţean a fost deja destituit din funcţie, prin ordin al prefectului Eugen Bola, în baza unei decizii de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate. Este vorba despre Vasile Delicoti, şeful administraţiei publice locale din Poarta Albă. Primarul a atacat însă ordinul prefectului în instanţă.

Chestiunea poate lua o nouă turnură căci, aşa cum declara reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, într-un cotidian local, ar exista 40 de primari care, pe motiv de incompatibilitate, şi-ar putea pierde funcţiile. În această situaţie, susţine Bola, va fi haos. Menţionăm că prefectul a comunicat acest fapt Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a afla dimensiunea problemei, i-am solicitat prefectului Bola, în cursul zilei de ieri, lista nominală a primarilor constănţeni care s-ar afla în stare de incompatibilitate. Mai mult sau mai puţin surprinzător, prefectul Eugen Bola a mărturisit, senin, că nu ştie cine sunt acei primari şi nici care este numărul lor. „Prefectura nu are niciun fel de implicare în această problemă. Am comunicat o anume stare de fapt şi trebuie analizată situaţia. Nu ştiu câţi primari sunt. Nu ştim nici măcar cine sunt cei în cauză”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Interesant cum reprezentantul unei instituţii a statului care face o comunicare oficială către MAI susţine că nu ştie datele situaţiei.

Totodată, întrebat cine anume ar putea să facă publică lista acestor primari, Eugen Bola a declarat că, eventual, societatea comercială în a cărei adunare generală a acţionarilor aceşti aleşi locali au fost sau sunt încă membri. Subliniem încă o dată: comunicarea către MAI a fost făcută de Prefectura Constanţa.
Care a fost atitudinea lui Bola faţă de demersul nostru? „E minunat, minunat”. Este răspunsul deja clasic pe care prefectul judeţului Constanţa îl oferă în unele situaţii, nu fără o urmă de ironie. Or, în acest context, ironia nu-şi are rostul. Dar, deh, judeţul Constanţa se bucură de un prefect... minunat, care s-a obişnuit, se pare, să ducă problemele importante într-o zonă derizorie. De altfel, „minunată”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii