Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu live Calendarul reuniunilor organizate la Constanţa pe durata exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE (video)

ro

22 Feb, 2019 00:00 3740 Marime text
Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a vorbit ieri, la Interviu live, despre bilanţul instituţiei pentru anul 2018, despre propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei, precum şi despre direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019.
Interviul video poarte fi urmărit aici:  

 
Evenimentele programate în judeţul Constanţa, conform calendarului reuniunilor informale organizate în România, pe durata exercitării mandatului la Preşedinţia Consiliului UE
 
În contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, subprefectul judeţului Constanţa a prezentat şi calendarul acţiunilor care vor avea loc pe litoral. Evenimentele vor începe în luna mai (14-15 mai), când Ministerul Transporturilor va organiza la Constanţa conferinţa la nivel înalt „Forumul Investiţiilor la Marea Neagră” cu 150 de participanţi; în perioada 5-7 iunie, Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează o reuniune vamală cu 70 de invitaţi.
 
Între 6 şi 9 iunie, Ministerul Turismului dezbate pe litoral problema turismului maritim şi politicile comune ale statelor membre UE. Următorul eveniment are loc în perioada 13-14 iunie, când Ministerul Apelor şi Pădurilor organizează o întâlnire a directorilor generali în domeniul apă şi mediu marin, iar Ministerul Educaţiei Naţionale - o reuniune a experţilor în educaţie cu 90 de participanţi.
 
Pe 20 iunie, Ministerul Energiei aduce la Constanţa 50 de participanţi, în cadrul unei întâlniri informale a experţilor în energie atomică. Ultimul eveniment din calendarul provizoriu va avea loc pe 20 şi 21 iunie, în organizarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Tema reuniunii este „avantajul practicării sportului în mod organizat pentru persoane cu posibilităţi reduse”. La reuniune vor participa 80 de oficiali europeni.
 
La toate evenimentele vor asigura paza şi protecţia oficialilor reprezentanţii instituţiilor de forţă de la nivelul judeţului Constanţa, a precizat subprefectul Ionuţ Done.

Propunerile de eficientizare a activităţii instituţiei

 
Pentru anul în curs, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa şi-a propus: introducerea unui sistem informatizat de gestionare a documentelor, constituirea arhivei electronice, revizuirea organigramei, în sensul suplimentării cu noi funcţii, perfecţionarea personalului, promovarea intereselor socio-economice şi culturale ale judeţului în contextul PRES UE, relocarea SPCEE Paşapoarte Constanţa într-un sediu nou.
 
Din vara acestui an, Serviciul Paşapoarte va funcţiona la ultimul etaj al Tomis Mall, urmare a unui contract de comodat care se va încheia între centrul comercial şi Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
Promovarea de bune practici instituţionale inclusiv în relaţia cu cetăţeanul, continuarea demersurilor pentru atragerea de fonduri europene, prin formarea unei echipe de experţi în domeniu, şi apropierea de cetăţenii din judeţ, prin proiectul „Biroul Mobil - Aproape de tine”, o caravană menită să popularizeze misiunea Instituţiei Prefectului în rândul locuitorilor judeţului Constanţa, sunt alte obiective pentru anul în curs.
 
Subprefectul judeţului Constanţa Ionuţ Done a mai afirmat că la ora actuală instituţia are peste 1.000 de procese, majoritatea legate de litigii pe legile fondului funciar. Totodată, Done le transmite cetăţenilor judeţului că sunt aşteptaţi în audienţă în fiecare zi de marţi, la sediul instituţiei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii