Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Pompierilor Manifestări pe Faleza Cazinou din Constanţa (galerie foto)

ro

13 Sep, 2019 10:19 3367 Marime text


În aceste momente, la Constanţa, Ziua Pompierilor se celebrează pe Faleza Cazinou Constanţa.

Activitatea va debuta cu un ceremonial militar şi religios continuând cu avansările în grad înainte de termen şi defilarea cu personal şi tehnică militară.

La eveniment sunt prezenţi Ionuţ Done, suprefectul judeţului Constanţa şi col. Daniel-Gheorghe Popa, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

În anul 1952, a luat fiinţă Grupul Regional Pază Contra Incendiilor „Dobrogea“, care, în 1995, a fost redenumit în Brigada de Pompieri „Dobrogea”. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost înfiinţat la data de 15 decembrie 2004, conform HGR nr. 1492/2004, prin fuziunea Brigăzii de Pompieri „Dobrogea” a judeţului Constanţa şi a Inspectoratului de Protecţie Civilă Constanţa.
 
Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală comemorată la data de 13 septembrie.

Amintim astfel de Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la Bucureşti, între compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu şi un corp de armată al Imperiului Otoman.

Eroismul de care au dat dovadă pompierii la vremea respectivă a dus la desemnarea zilei de 13 septembrie ca zi de importanţă naţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii