Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grasa - „Este nevoie de o echipă nouă la spital” Dr. Mihnea Avram a plecat în concediu după ce i-a fost cerută demisia!

ro

16 Jul, 2016 00:00 20985 Marime text
 

Fost consilier personal al ex-preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, şi mâna dreaptă a fostului manager, Dănuţ Căpăţînă, dr. Mihnea Avram a devenit, în 2014, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Avram este medic primar chirurgie generală, competenţă - laparoscopie, specializare - management sanitar pe Secţia Clinică Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca Bucureşti. La 1 ianuarie 2014, actualul manager interimar, dr. Cătălin Grasa, era obligat de împrejurări să-i lase postul de director medical lui Avram, iar „la schimb“ a primit funcţia de director de cercetare, pe care şi-a pierdut-o în mandatul lui Căpăţînă.
 
Joi, 14 iulie, chiar de ziua sa de naştere şi cu o zi înainte de a intra în concediu, directorului medical i-a fost cerută oficial demisia, în prezenţa vicepreşedintelui CJC Dumitru Learciu.
 

„Îmi pare rău că am fost nevoit chiar de ziua dânsului să reiterez această solicitare, prima dată i-am cerut verbal demisia într-o discuţie, acum, lucrurile au devenit serioase. Spitalul are nevoie de o conducere nouă, de o viziune nouă şi trebuie să ne apucăm de treabă serios”, a precizat managerul interimar Cătălin Grasa, care spune că nu poate lucra cu directorul medical actual.

 
Contactat telefonic, dr. Mihnea Avram a afirmat că „situaţia contractuală cu spitalul a rămas în discuţie, însă deocamdată se află în concediu şi nu face alte declaraţii”.
 
În cazul în care nu va demisiona, conducerea interimară a SCJU este decisă să demonstreze cu documente şi fapte că directorul medical nu şi-a respectat atribuţiile ce derivă din funcţia deţinută. Avram nu mai poate rămâne nici măcar chirurg în Spitalul Judeţean, în cadrul secţiei neclinice înfiinţate ilegal în 2014.
 

„La data de 1 august 2010 am fost invitat/chemat de conducerea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a mi se solicita consultanţă medicală şi de management sanitar în scopul «aducerii Spitalului Judeţean Constanţa la standarde asemănătoare în calitatea serviciilor de urgenţă cu Spitalul Floreasca». Aceasta deoarece lucram de peste 20 de ani în acel spital ca medic chirurg, şef de gardă şi şeful blocului operator de urgenţă şi aveam atestate naţionale şi cursuri de pregătire în managementul sanitar. Am început, de atunci, să vin cel puţin săptămânal la Constanţa pentru acest contract, în valoare de 500 de euro, cu cheltuieli incluse în această sumă.

 
Activitatea mea de medic chirurg s-a concretizat în peste 400 de operaţii la Constanţa, din care in jur de 300 de cancere grave, în special digestive. Împreună cu colegii mei, am realizat în jur de 1.500 de operaţii de chirurgie generală şi am efectuat personal zeci de gărzi în SCJU”, comenta Avram în urmă cu câteva zile, când s-a pus în discuţie pentru prima dată demisia sa.
 
Şi rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Sorin Rugină, susţine că s-ar fi implicat instituţional în problematica de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Dovada, pe care încă aşteptăm să ne-o pună la dispoziţie domnul rector, ar fi corespondenţa purtată cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi conducerea SCJU pe subiectul înfiinţării Secţiei de Chirurgie neclinică fără acordul universităţii, dar şi avertismentele ce vizau chiar persoana doctorului Avram, care nu putea ocupa funcţia de director medical fără să fie cadru universitar.
 

„Demersurile au fost făcute tocmai pentru a soluţiona cât mai rapid diferendele apărute între conducere şi o parte a medicilor şi sesizările formulate referitoare la respectarea cadrului legal, în speţă, la condiţiile obligatorii ce trebuie să fie îndeplinite în vederea ocupării funcţiei de director medical”, afirmă Rugină, în sprijinul afirmaţiilor sale.

 
Toate aceste aspecte se pare că n-au nicio importanţă pentru dr. Avram, care susţine întruna că şi-a „realizat şi depăşit toţi indicatorii de performanţă din contractul de management încheiat cu SCJU”.

Interimatul va fi asigurat de dr. Bogdan Câmpineanu

Doctorului Bogdan Câmpineanu i-au fost delegate atribuţiile directorului medical cât timp Avram se află în concediu. Câmpineanu a mai fost director medical adjunct al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa până în luna martie a anului 2009, când şi-a înaintat demisia, odată cu instalarea lui Ion Niculescu în funcţia de manager. De atunci şi până în prezent, dr. Bogdan Câmpineanu îşi desfăşoară activitatea medicală pe Secţia de Nefrologie, în centrul de hemodializă. Câmpineanu este preferat de Grasa să preia interimatul ca director medical până la desfăşurarea concursului, după ce Mihnea Avram va părăsi Spitalul Judeţean.
 

„Doctorul Câmpineanu este un profesionist şi un bun comunicator, are experienţă şi poate prelua interimatul fără probleme”, a conchis Grasa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Orbeanu 19 Jul, 2016 11:22 Sper ca Dr. grasasa inceapa "noua viziune"cu.....exemplul personal!
  • Mustaki 16 Jul, 2016 10:47 Dl grasa aveti grija ca roata e rotunda... Va veni alt fund de pupat... Care ce sa vezi, nu va putea "colabora" cu dvs si cu oameniidvs! Mi e scarba!!