Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii lui Nicuşor Constantinescu părăsesc Spitalul Judeţean Ultima zi de muncă pentru Mihnea Avram

ro

28 Feb, 2017 00:00 14541 Marime text
Contractul directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, expiră pe 1 martie 2017. Astăzi este ultima zi de muncă a medicului adus de Nicuşor Constantinescu în 2010 la Constanţa, mai întâi în calitate de consilier personal, apoi, din 2014, director medical al celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Avram a fost, în ultimii ani, mâna dreaptă a fostului manager Dănuţ Căpăţînă, cercetat de DNA în trei dosare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în formă continuată.
 
Din această ultimă ipostază, Mihnea Avram a reuşit să-şi pună în cap cam toţi specialiştii din spital. Imediat după reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dănuţ Căpăţînă, care a avut loc în primăvara anului trecut, s-a încercat administrativ rezilierea contractului directorului medical, Mihnea Avram. Conducerea interimară a Spitalului Judeţean şi Consiliul de Administraţie nu au reuşit însă să se debaraseze de principalul colaborator din spital al lui Căpăţînă şi au fost nevoiţi să aştepte expirarea contractului acestuia.
 
Dr. Avram pleacă acum de la Constanţa, de bună voie, după cum ne-a declarat. „Mă întorc la Floreasca, unde voi conduce echipa de gardă Chirurgie Generală. La data de 1 august 2010 am fost invitat/chemat de conducerea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a mi se solicita consultanţă medicală şi de management sanitar în scopul «aducerii Spitalului Judeţean Constanţa la standarde asemănătoare în calitatea serviciilor de urgenţă cu Spitalul Floreasca». Aceasta deoarece lucram de peste 20 de ani în acel spital ca medic chirurg, şef de gardă şi şeful blocului operator de urgenţă şi aveam atestate naţionale şi cursuri de pregătire în managementul sanitar. Am început de atunci să vin cel puţin săptămânal la Constanţa pentru acest contract în valoare de 500 de euro, cu cheltuieli incluse în această sumă. Am devenit director medical al SCJU prin concurs, în februarie 2014, pentru un contract de trei ani. Activitatea mea de medic chirurg s-a concretizat în peste 400 de operaţii la Constanţa“, şi-a explicat şederea în oraşul de malul mării dr. Mihnea Avram.

Avram, reclamat în zadar la superiori

În versiunea cadrelor medicale din SCJU, descălecatul lui Mihnea Avram nu a fost tot timpul benefic. Starea de nemulţumire de la Cardiologie II, de la finalul anului 2015, i se datorează, susţin medicii. Indignare a existat de-a lungul timpului şi în alte secţii din spital. De pildă, la nivelul Clinicii de Endocrinologie, care funcţionează cu doar cinci paturi, sau la Pneumologie, cu activitate clinică, de asemenea, care funcţionează ca urmare a reorganizării, cu şase paturi. Şi Clinica de Urologie a fost izolată, contrar tuturor regulilor de circuit şi PSI, de restul spitalului, numai pentru a nu deranja Secţia de Chirurgie, în care a operat dr. Mihnea Avram.
 
O altă nemulţumire generală a cadrelor medicale din spital a vizat modalitatea de aprobare a medicamentelor. Şi, nu în ultimul rând, cadrele medicale de bună-credinţă au ajuns la disperare şi au reclamat aroganţa directorului medical. Toate aceste nemulţumiri au fost puse de-a lungul timpului pe hârtie şi s-au transformat, în repetate rânduri, în memorii adresate atât fostelor conduceri ale spitalului, cât şi Consiliului Judeţean.

Interimatul postului de director medical, până la organizarea concursului, va fi asigurat de dr. Alina Nicoară, medic şef secţia medicală 2.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii