Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUNSCREEN Film & Arts Festival aduce ateliere de cinema pentru elevi și profesori!

ro

29 Aug, 2022 12:20 1356 Marime text

 
  • SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa.
  • ​Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival are loc între 8 și 11 septembrie la Constanța și va aduce în fața publicului de la malul mării cele mai așteptate producții cinematografice românești ale anului, alături de regizori și actori, dar și filme internaționale precum Ticket to Paradise, noua comedie romantică cu Julia Roberts și George Clooney. 
„Sunscreen” înseamnă peste 30 de filme, cineconcerte, proiecții și ateliere pentru copii și părinți, experiențe cine-culinare și VR Cinema, organizate indoor - în Sala Jean Constantin și în Sala Studio a Teatrului de Stat, și în aer liber - în Piața Ovidiu, pe Plaja Reyna, la Teatrul de Vară Soveja.

Dar înseamnă și un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori.

Astfel, în perioada evenimentului vor avea loc ateliere pentru cei mici, proiecții de film pentru toată familia, dar și prezentarea Opționalului de Educație prin Film, dedicat dascălilor de liceu interesați să acceseze acest model de curs la clasă.



Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 13:00
, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Iulia Pană, artist vizual, jurnalist cultural, profesor la Universitatea Ovidius, va susține atelierul „Introducere în lumea filmului” pentru copii cu vârste între 9 – 13 ani.

În cadrul acestui atelier, participanții vor înțelege mai bine începuturile cinematografiei, dar și ce înseamnă să faci un film, chiar și cu telefonul mobil.
Participarea este gratuită.
Copiii interesați trebuie să completeze acest formular până pe 5 septembrie, iar 15 participanți vor fi aleși.


Apoi, Atelierul de „Introducere în lumea filmului” va avea loc și duminică, 11 septembrie, de la ora 13:00, pentru copii cu vârste între 14 – 18 ani. Participarea este gratuită și se face în baza unui formular, care trebuie completat tot până pe 5 septembrie în limita a 15 participanți.



Și profesorii și elevii de liceu interesați de cinema sunt așteptați la SUNSCREEN.
Anul acesta, Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT), prin programul EducaTIFF, a lansat Opționalul de Educație Cinematografică și Educație prin Film,  care va fi testat pe parcursul anului școlar 2022 - 2023 la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca (nivel liceal).
La SUNSCREEN, profesorii din județul Constanța, dar și elevii de liceu interesați să descopere structura noului opțional vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educație cinematografică la clasă.

Prezentarea opționalului și training-ul, susținute de Maria Dobre (Coordonator Programe Educaționale TIFF) și Crăița Nanu (Selecționer film, TIFF) vor avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.
Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru 90 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 5 septembrie:
 
Formularul pentru pentru profesori poate fi descărcat de aici. Iar cel pentru elevi de aici.




Copiii și părinții sunt așteptați și la film: sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va fi proiectat filmul de animație Guiț/Oink (de Mascha Halberstad), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes.
Iar duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, în același loc, Vara când am învățat să zbor/ How I Learned To Fly (de Radivoje Andric), un film fermecător care urmărește tranziția de la copilărie către etapa adolescenței.
Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate online


Citește și:


Sunscreen„E un festival nou la Constanța, cu atmosfera locului"

Cele mai așteptate filme ale anului, actori, regizori și vedeteLa prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii