Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Programul în cea de a doua zi de Suncreen Film & Arts Festival

ro

18 Aug, 2023 12:47 926 Marime text
Foto: Primrăia Constanța

Sunscreen Film & Arts Festival a debutat ieri, 17 august, cu a doua ediție.
 
Evenimentul a fost deschis în Piața Ovidiu de la ora 20:00, cu un concert aniversar al formației Sarmalele Reci, urmat de proiecția comediei moldovenești Carbon (r. Ion Borș), în prezența echipei.
 
Astăzi, startul se dă la ora 18:00, fiind programate nu mai puțin de șase spectacole.
 
Redăm programul complet, așa cum reiese din comunicatul emis de Primăria Constanța:
 
CENTRUL JEAN CONSTANTIN, ora 18:00 – NUCLEAR - O incursiune fără precedent în industriile nucleare din Franţa, Rusia şi SUA, acest documentar explorează ce şanse are umanitatea să rezolve, cu ajutorul puterii energiei nucleare, probleme urgente precum încălzirea globală. Premiul CICT-UNESCO Enrico Fulchignoni la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Veneţia!
 
IRISH PUB, ora 19:00, GOURMET CINEMA - La Huella, povestea unui bar pe plajă - Dedicată cinefililor pasionați de experiențe culinare inedite, secțiunea GourmetCinema de la Sunscreen Film & Arts Festival 2023 propune o seară completă: o proiecție de film urmată de o cină inspirată din temele filmului.
În urmă cu douăzeci de ani, trei prieteni au acceptat o provocare: să construiască pe plaja unui mic sat uruguayan un restaurant aidoma celor care existau în anii ’50 – simple și oneste. Un loc pe malul Oceanului Atlantic, unde se împletesc povești despre Argentina, Uruguay, bibani, pescari și vinuri bune. La Huella, povestea unui bar pe plajă surprinde perfect această atmosferă de la capătul lumii.
 
PIAȚA OVIDIU:
ora 20:00 - CONCERT ALIFANTIS & ZAN
Nicu Alifantis este un artist complet, care s-a remarcat de-a lungul carierei sale ca muzician, cântăreț, compozitor de muzică folk și muzică de teatru, susținând concerte la nenumărate festivaluri de folk și evenimente de anvergură. Anul 2023 este unul aniversar, marcând 50 de ani de la debutul său.
 
Ora 21:00: ÎNCĂ 2.0 LOZURI - PROIECȚIE SPECIALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI
Sile iese din închisoare cu ideea să se îmbogățească minând cryptomonede. Împreună cu Dinel și Pompiliu îl cunosc pe Ionuț, premiantul județului, cu ajutorul căruia reușesc să mineze cyptomonede în valoare de 6 milioane de euro pe care le stochează pe un stick USB. Dinel e responsabil de păstrarea în siguranță a stickului, dar reușește performanța să-l piardă foarte repede, așa că cei trei pornesc în căutarea lui.
 
PIAȚA CAZINO MAMAIA, ora 21:00 – VISUL - PROIECȚIE SPECIALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI
Alex este un artist ocolit de succes a cărui viaţă amoroasă este afectată de ascensiunea în carieră a iubitei, Carmen. Alex este trimis la un penitenciar de maximă siguranță să pună în scenă piesa “Visul unei nopți de vară”. Marele Shakespeare cu puşcăriaşi. În fața eforturilor acestora de a-și depăși limitele, Alex realizează ca este prizonier în propria viață. La rândul lor, deţinuţii fac totul pentru a fi selecționați în cadrul festivalului de teatru de penitenciar, pentru că fiecare scenă are o trapă prin care se poate evada.
 
PLAJA REYNA, ora 21:00 – RHEINGOLD
Giwar Hajabi era copil când familia sa kurdă a emigrat în Germania la jumătatea anilor '80 şi, când a venit vremea să-şi facă un rost în viaţă, a trebuit să o ia de la zero. Au fost şi câteva oportunităţi, dar şi obstacole cu nemiluita. La început un hoţ mărunt, Giwar devine ca prin minune un influent dealer de droguri, dar problemele încep când un transport cu preţioasa marfă e de negăsit. Giwar pune la cale un jaf pentru a-şi plăti datoria superiorilor din cartel, dar, exact când de viaţa sa pare să se aleagă praful, pasiunea pentru muzică îi deschide o nouă uşă...
 
Programul complet: https://sunscreenfestival.ro/program/
 
SUNSCREEN este un eveniment finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania.
 
Citește și:
Sunscreen Film & Arts Festival începe azi la Constanța. Cine deschide evenimentul?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii