Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participare record la prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival

ro

12 Sep, 2022 14:47 1558 Marime text

 
  • Între 8 și 11 septembrie, Constanța a fost gazda primei ediții Sunscreen Film & Arts Festival care a adus la malul mării 30 de evenimente – filme, cine-concerte și concerte – dar și zeci de invitați speciali.
  • Peste 10.000 de constănțeni și turiști au participat la festival, care a avut loc în Piața Ovidiu, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la Teatrul de Vară Soveja, pe plaja Reyna și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.
  • Sunscreen Film & Arts Festival a fost un eveniment finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism și organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural „Teodor T. Burada”.
     
Proiecțiile filmelor din Piața Ovidiu au strâns cei mai mulți spectatori.
Primul episod din serialul PRO TV „Clanul” a fost urmărit de 1500 de oameni în seara de 8 septembrie, în prezența actorilor Marian Olteanu, Șerban Pavlu, Codin Maticiuc, Cătălina Grama, Constantin Dogioiu, George Ivașcu, Cătălin Nicolau, Segiu Costache și Răzvan Oprea.Proiecția în avanpremieră a filmului „Teambuilding” din 9 septembrie a adunat în fața ecranului peste 2000 de spectatori, încântați să vizioneze această comedie alături de regizorul și producătorul Matei Dima, regizorul și scenaristul Alex Coteț, actorii Roxana Condurache, Șerban Pavlu, Nicu Banea, Marian Andriescu, Cristi Pulhac și Andra Axintoi.


 
Evenimentele din Piața Ovidiu s-au încheiat spectaculos duminică, 11 septembrie, cu un recital Corina Chiriac, care a ridicat audiența în picioare, și avanpremiera filmului „Mirciulică” (au participat Mircea Bravo, regizorul Cristian Ilișuan, protagoniștii Cătălin Herlo, Adrian Cucu și Lenuța Moldovan cunoscută ca Bunica din Chinteni). 2500 de oameni au petrecut seara de duminică în Piața Ovidiu.


 
Sâmbătă, pe 10 septembrie, spectatorii s-au întâlnit cu invitatul special al festivalului, actorul Darko Perić, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Acesta a discutat cu publicul și a participat la proiecția scurt-metrajului „Patria” (r. Alejandro Lobo). Seara a continuat cu un cine-concert impresionant – „Nosferatu”. Filmul din 1922 a fost acompaniat live de 27 de artiști constănțeni, cu participarea sopranei Mihaela Maxim, baritonului Cătălin Petrescu și basului Iustinian Zetea, pe muzica originală compusă de Simona Strungaru, care a și dirijat concertul. 


 
Cele mai populare filme românești prezentate în cinematografe au fost „Capra cu Trei Iezi”, în regia lui Victor Canache, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale (care a câștigat Premiul Publicului la TIFF 2022), și „Nunți, Botezuri, Înmormântări”, în regia lui Alexandru Lustig. Sunscreen Film & Arts Festival a adus pe ecrane și cele mai așteptate filme internaționale ale anului precum „Bilet pentru Paradis”, „3000 de ani de dorință” sau „Cel mai tare șef”. Publicul s-a bucurat și de concertele Sunscreen de la Teatrul de Vară Soveja, susținute de artiștii Oscar, Yakki, Jean Gavril și The Turbans. 


 
Festivalul a inclus și o componentă dedicată actorilor din Constanța. Actorul Darko Perić, regizorul Tudor Giurgiu și directorul de casting Viorica Capdefier au susținut ateliere pentru profesioniștii din industrie la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius. 

Citește și:


Darko Peric, prezent la Constanța în cadrul Sunscreen Festival (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii