Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe Sunscreen Film & Arts Festival Ce vedete sunt așteptate la Constanța și care este programul zilnic

ro

08 Sep, 2022 10:45 1855 Marime text
  • SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Teodor Burada.
  • Biletele se pot cumpără online (https://sunscreen.eventbook.ro/) sau fizic, de la Info Point City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C) și Centrul Jean Constantin, dar vor fi disponibile și înaintea de începerea fiecărui eveniment, în cinematografele și sălile de concert.
  • Intrarea la filmele din Piața Ovidiu și de pe Plaja Reyna este gratuită.
Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival începe joi, pe 8 septembrie, în Constanța și promite patru zile pline de filme, cine-concerte, muzică, dar și întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiți artiști străini și români ai momentului: actorul sârb Darko Perić, artiștii balcanici din formația The Turbans sau Matei Dima, Mircea Bravo, Șerban Pavlu și Corina Chiriac.
Festivalul are loc în cinci puncte centrale ale orașului și își așteaptă spectatorii la peste 30 de evenimente. 

 
Joi, în prima zi a festivalului, constănțenii vor putea să îl asculte pe mult-premiatul flautist Matei Ioachimescu în cadrul showului multimedia ELECTRIC (Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, ora 18:00) și să ia parte la cine-concertul Studentul din Praga (Sala Studio a Teatrului de Stat, 19:30), unde Irina-Margareta Nistor va nara live un film din 1913, pe muzica celor de la CelloFun. Seara continuă cu proiecția primului episod din noul serial PRO TV – Clanul, în Piața Ovidiu, de la ora 20:30. Aici, publicul îi va întâlni pe actorii Marian Olteanu, Șerban Pavlu, Codin Maticiuc, Cătălina Grama, Constantin Dogioiu, George Ivașcu, Cătălin Nicolau, Sergiu Costache, Răzvan Oprea, dar și pe regizorul Anghel Damian. Cei tineri, sunt așteptați la un super concert la Teatrul de Vară Soveja, cu artiștii trap Oscar & Yakki. 

 
Vineri, actorul Vasile Muraru și regizorul Paul Negoescu vor fi prezenți la proiecția filmului Oameni de treabă, de la Centrul Jean Constantin, la ora 18:00. În aceeași zi, de la ora 20:30, Piața Ovidiu îi va găzdui pe regizorul, scenaristul și actorul Matei Dima, regizorul și scenaristul Alex Coteț, producătoarea Alexandra Hash, actorii Roxana Condurache, Șerban Pavlu, Nicu Banea, Marian Andriescu, Cristi Pulhac și Andra Axintoi, care vor urmări în avanpremieră, alături de constănțeni, comedia Teambuilding. La Teatrul de Vară Soveja, are loc un concert extraordinar susținut de Jean Gavril, urmat de trupa balcanică The Turbans, care vine la malul mării direct dintr-un turneu mondial sold-out. Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță se vor întâlni cu spectatorii la proiecția filmului care a câștigat premiul publicului la TIFF 2022: Capra cu Trei Iezi (Centrul Jean Constantin, 20:30).


 
În prima zi de weekend, actorii Paul Ipate și Cătălina Grama vor veni la proiecția filmului Nimic despre dragoste (r. Florin Piersic JR) la Centrul Jean Constantin, de la ora 18:30. Actorul Darko Perić va fi prezent în Piața Ovidiu de la ora 20:30, unde va fi proiectat scurtmetrajul Patria (r. Alejandro Lobo), în care Perić joacă rolul principal. Acesta va sta de vorbă cu spectatorii înainte și după film. De la ora 21:00, în același loc, actorii Șerban Pavlu, Nicodim Ungureanu, Liliana Ghița, Sergiu Costache, Andreea Mateiu și producătoarea Cristina Dobrițoiu participă la proiecția comediei Nunți, botezuri, înmormântări (r. Alexander Lustig). Compozitoarea Simona Strungaru, soprana Mihaela Maxim, baritonul Cătălin Petrescu și basul Iustinian Zetea vor cânta alături de 27 de artiști constănțeni la Teatrul de Vară Soveja, în cadrul uimitorului cine-concert Nosferatu, iar actrița Mălina Manovici e așteptată la proiecția filmului Balaur (20:30, Sala Studio a Teatrului de Stat).


 
În ultima zi a festivalului, duminică, actorii Emilia Popescu, Ana Idricău, Șerban Pavlu, regizorul Emanuel Pârvu și producătoarea Miruna Berescu participă la proiecția filmului Marocco (18:30, Centrul Jean Constantin). La 19:30, legendara Corina Chiriac va susține un recital la Teatrul de Vară Soveja, iar festivalul se încheie cu o întâlnire foarte așteptată de public: entertainer-ul Mircea Bravo vine în Piața Ovidiu, de la ora 20:30, pentru proiecția în avanpremieră a primului său film: Mirciulică. I se alătură regizorul Cristian Ilișuan, dar și protagoniștii Lenuța Moldovan (Bunica din Chinteni), Cătălin Herlo, Adrian Cucu sau Ramona Doleanu. 
 
Programul complet Sunscreen Film & Arts Festival, care include și o mulțime de filme internaționale, poate fi consultat pe site-ul festivalului.

Citește și:

Darko Perić, actorul din La Casa De Papel, vine la Constanța, pentru Sunscreen Film & Arts Festival!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii