Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:37 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu sculptorul Costel Iacob - „Prin «Gestul în desen», am fost incitat să «desenez» prima dată după… 34 de ani!“ (document)

ro

08 Jun, 2019 00:00 1032 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.


 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- Prietenia se consolidează în timp, iar eu şi Florin ne cunoaştem şi ne respectăm de zeci de ani… Am mai expus împreună - eu sculptură - dar prin „Gestul în desen/Desenul pe pânză” am fost incitat să „desenez” prima dată după…34 de ani! Mă bucur pentru această provocare! 
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanţa? (Dobrogea)
 
- Sunt onorat să expun în Constanţa, un oraş cu rădăcini culturale vechi - milenare, oraş ce se bucură de întinderea şi bogăţia Dobrogei şi vastitatea Mării Negre.
 
- Un mesaj pentru Constanţa... 
 
- Constănţenii pot fi mândri de moştenirea lor, care-i face privilegiaţi, dar totodată sunt foarte deschişi faţă de arta contemporană, apreciind evenimentele culturale diverse.  
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Aici se petrece ceva! Sunteţi aşteptaţi, veniţi şi vedeţi!
 
Accesând secţiunea „Documente“, puteţi afla mai multe despre sculptorul Costel Iacob
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emil Fronescu - „Sper să mă ridic un pic spre ștacheta meșterilor de pe simeze“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Gheorghe Fărcașiu - „«Gestul în desen», o manifestare cu participanți ai vieții artistice foarte diferiți“ (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Interviu cu acad. Mircia Dumitrescu - „Florin Stoiciu repune în discuție o dilemă firească - un desen pe pânză este pictură sau grafică?“ (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii