Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ovidiu Constantin Ionescu - „«Gestul în desen» - în spatele fiecărei lucrări a artiştilor expozanţi există o poveste“

ro

08 Jun, 2019 00:00 2320 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.


 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- Pentru unii, perioada de când îl cunosc pe Florin Stoiciu este cât o viaţă. În cei peste 40 de ani, am fost colegi de liceu, facultate, respectiv serviciu. Asocierea favorabilă propusă de el în diferite evenimente expoziţionale a fost de bun augur şi a reprezentat reale manifestări de expresie a unor idei. Îi mulţumesc pentru asta şi îi urez să meargă în continuare pe acelaşi drum, cu succes! 
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanţa (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Dobrogea este puntea mea către tărâmul viselor: Delta Dunării. Este un drum printr-o zonă mirifică către un răsărit plin de speranţe spre viitor. Constanţa este oraşul unde mi-am petrecut vacanţele de vară, începând de la vârsta de 5 ani, pe strada Răchitaşi, aproape de mare. Vară de vară, mare parte din vacanţă, de dimineaţă până seara, eram pe plaja din dreptul casei care se afla la câteva zeci de metri. Amintiri de nedescris.
Cultura o face locaţia! 
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- În spatele fiecărei lucrări a artiştilor expozanţi există o poveste, o legătură spirituală transmisă prin artă şi prezentată într-o culegere menită să transmită un singur mesaj, propus de iniţiator, acela de comuniune artistică, trecând peste bariere de vârstă, profesie, maniere de exprimare sau concept, comunităţi sociale sau ideologii de grup. 
 
Despre Constantin Ovidiu Ionescu
 
Artistul vizual cu specializarea ceramică Ovidiu Ionescu s-a născut pe 17 mai 1965, la Bucureşti. În 1989 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal.
Între 2004 şi 2010 urmează, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, studii doctorale, iar din 2010 este doctor în arte vizuale.
Din 2002 ocupă funcţia de lector la Universitatea Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Ceramică-Sticlă-Metal, în prezent fiind coordonator al Anului I Ceramică la disciplinele: Bazele desenului pentru Ceramică - Sticlă Metal, Studiul culorii, Bazele compoziţiei şi analiză limbajului vizual, Tehnici de reprezentare bi şi tridimensională.
Din 1990 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, fiind de-a lungul anilor membru al unor numeroase jurii de specialitate, comisii de admitere ori comisii de licenţă. A participat la zeci de expoziţii, personale sau de grup, naţionale şi internaţionale, şi a obţinut premii importante la festivaluri internaţionale.
Are o activitate expoziţională impresionantă atât în ţară, cât şi peste hotare, a primit numeroase premii şi distincţii importante. 
 
Citeşte şi:

 
Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emil Fronescu - „Sper să mă ridic un pic spre ștacheta meșterilor de pe simeze“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Gheorghe Fărcașiu - „«Gestul în desen», o manifestare cu participanți ai vieții artistice foarte diferiți“ (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Interviu cu acad. Mircia Dumitrescu - „Florin Stoiciu repune în discuție o dilemă firească - un desen pe pânză este pictură sau grafică?“ (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii