Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

ro

11 Jun, 2019 00:00 4732 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de organizatorul expoziţiei, în drd. Anastasia Stoiciu.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu şi cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?

- Domnul profesor Florin Stoiciu este primul meu profesor de artă, „Artă artistică”, cum ar spune dânsul. Participarea mea în această expoziţie este dovada clară a faptului că unele dorinţe se îndeplinesc încă dinainte să se fi născut sub formă de dorinţe. Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?
 
- Constanţa este „acasă”, este locul unde trăieşte copilăria mea, de unde nu a plecat niciodată copilul din mine. Constanţa este oraşul pe care îl ştiu din poveştile străbunicii mele, este tărâmul deopotrivă fantastic şi real. Este locul unde miroase a mare şi a tei înfloriţi, a cafea turcească la ibric. Este locul unde se coc smochinele, oamenii vorbesc toate limbile pământului (sau, aşa credeam eu când eram copil).
 
- Un mesaj pentru Constanţa...
 
- Constănţenilor le recomand să caute, cu atenţie, printre amintirile lor de suflet şi dacă vor găsi acolo fragmente de Constanţa (Dobrogea), pe care nu le vor uitate, să facă în aşa fel să le salveze. Să le şteargă de praf, să le aşeze la lumină şi să se bucure de ele alături de oamenii din jurul lor. Trăim printre ceilalţi, cu ceilalţi. Unii dintre noi avem un „Acasă” comun.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- O invitaţie la această expoziţie ar putea fi invitaţia de a da viaţă Muzeului, de a fi parte din viaţa ce trăieşte dincolo de pânzele puse împreună în Muzeu. Este invitaţia de a cunoaşte nişte oameni care nu au uitat să deseneze, care nu au renunţat să traducă lumea în care trăiesc prin desene. Toţi aţi desenat măcar o dată în viaţă. În momentul acela credeaţi că desenul vostru este cel mai important şi frumos de pe pământ. Puteţi vedea, cu ochii voştri, nişte adulţi în toată firea care mai cred încă acest lucru. Nişte oameni mari care refuză să renunţe la desen, cu riscul de a părea neserioşi în faţa celorlalţi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi studia CV-ul artistei Monica Stoian
 
Citeşte şi:
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Valeriu Sepi (Phoenix) - „Trăitor fiind în Asia de Sud-Est, sunt mândru să expun cu artişti recunoscuţi ai neamului“

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Rareş Pantea - „Îndepărtaţi-vă de plictiseală şi rutină şi veniţi la expoziţia «Gestul în desen»!“ (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii