Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Eugen Raportoru - „Veniţi la expoziţia «Gestul în desen», că e shukar!“

ro

10 Jun, 2019 00:00 1423 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.


 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“, la care participi?
 
- Mă mândresc cu prietenia mea cu Florin Stoiciu, a lui nea Mircia Dumitrescu şi a lui Aurel Bulacu. Mă mândresc cu faptul că expun cu doctori şi academicieni, mai ales că Papa şi-a cerut iertare faţă de noi, comunitatea de rromi. Deci ce împliniri vrei mai mult decât atât? Şi sper ca lucrarea mea să fie pe măsura celorlalţi artişti şi să nu mă fac de râs.
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanţa (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Istorie, plajă şi melancolie. Să rămână la fel, să fie mai deschisă către artişti.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Cum pofta vine mâncând, la fel şi cu arta, cu cât vezi mai mult, cu atât începi să îi simţi gustul. Veniţi la expoziţie, că e SHUKAR!
 
Despre Eugen Raportoru
 
La 14 ani avea prima expoziţie personală, iar la 40 de ani s-a înscris la facultate. Între timp, a lucrat ca zugrav. Îi poartă un profund respect meşterului său Ion Brodeală, pe care îl declară părintele său spiritual.
A terminat masterul la aproape 50 de ani. A participat la zeci de expoziţii în ţară şi străinătate. A ajuns să expună la „Royal Academy” din Londra.
 
Citeşte şi:
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Interviu cu acad. Eugen Mihăescu - „Expoziția «Gestul în desen» este o întâlnire cu prietenii, ca să împărtășim ceva împreună cu publicul“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Sofia Ovejan - „Florin Stoiciu este o verigă importantă între tânăra generație de artiști și cei deja consacrați“

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Emilia Kiss - „În expoziția «Gestul în desen» veți regăsi și toate senzațiile pe care le poartă viață“ (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii