Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doina Voivozeanu demisionează de la conducerea Centrului Cultural Burada. Care este motivul și ce planuri are pentru viitor

ro

28 Mar, 2022 15:21 3428 Marime text
  • Directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa “Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu, demisionează.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a confirmat pentru ZIUA de Constanța că a primit și înregistrat astăzi demisia Doinei Voivozeanu, care se retrage din motive de sănătate. Până la numirea prin concurs a unui nou director, CJC va desemna un director interimar în perioada următoare.

Doina Voivozeanu a declarat pentru ZIUA de Constanța, de ce a decis să întrerupă relațiile contractuale.
 

„Am intrerupt relațiile contractuale.
Eu am venit pentru un timp limitat, fiind pensionară.Am revenit în momentul în care am făcut echipă cu domnul Vasile Gherghilescu.Deoarece și el s-a retras, mi se pare corect să mă retrag și eu, fiind în aceeași echipă.Timpul era limitat și nu are sens să mai continui.”



În ceea ce privește planurile de viitor, Doina Voivozeanu a declarat pentru ZIUA de Constanța că dorește să se ocupe de familie și de sănătate.
 

„Nimic special. Să mă ocup de familie, de liniștea mea și de sănătatea mea.Este foarte important.  Realizăm când ajungem la o anumită vârstă, toate lucrurile acestea”, a spus Voivozeanu.

 
Potrivit unor surse, director interimar va fi Mădălina Mirea.
 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat o dispozție privind numirea în funcția de consilier la Cabinetul Președintelui a Mădălinei Mirea, începând cu data de 08.03.2022.

Mirea este noul consilier pe probleme de cultură al președintelui CJC, după ce în luna februarie, Lică Gherghilescu și-a încetat raporturilor de serviciu cu cabinetul șefului CJC.

Mădălina Mirea a fost până la sfârșitul anului trecut,  șef Serviciu Departament Expoziţii- Documentare- Patrimoniu în cadrul Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești” din Capitală.

A fost muzeograf, expert în bunuri cu semnificație artistică si președinte co-fondator al Fundației Radu Bogdan.  Este curator și redactor de texte de critică de artă și de patrimoniu, pentru reviste de profil. A fost discipol al lui Radu Bogdan, unul dintre cei mai mari istorici de artă din România, cel căruia îi datorăm monografia pictorului Ioan Andreescu.

Potrivit Cv-ului care poate fi consultat în secțiunea „documente”, Mirea a mai activat în cadrul Bibliotecii Naționale dar și ca muzeograf la Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti sau ca istoric de artă și analist în cadrulu Institutului Naţional al Patrimoniului.

Mădălina Mirea este constănțeancă, absolventă a Liceului de Filologie ” George Călinescu” din Constanța, ulterior a Facultății de Litere din cadrul Universității București și Universității de Arte., ulterior a Facultății de Litere din cadrul Universității București și Universității de Arte
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii