Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“ trece în administrarea Centrului „Teodor T. Burada“. Actorul Dan Cojocaru, desemnat coordonator

ro

24 Apr, 2018 00:00 1265 Marime text
Trei proiecte de Consiliu Judeţean care vor intra la vot în cadrul şedinţei din 27 aprilie a.c. vizează activitatea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“.
 
Primul proiect de hotărâre urmăreşte constituirea de către Consiliul Judeţean Constanţa a dreptului de administrare asupra unor bunuri imobile proprietate publică a judeţului Constanţa, în favoarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Este vorba despre Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“. Un alt proiect vizează modificarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, iar ultimul proiect are ca obiectiv rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi a programului de evenimente culturale pe anul 2018 pentru aceeaşi instituţie.
 

Valoarea de inventar a imobilului este de 7.692.077 de lei


Consilierii judeţeni vor aproba în şedinţa de Consiliu Judeţean din această săptămână trecerea în administrarea Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ a fostului Cinematograf „Republica“, cunoscut drept Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Valoarea de inventar a imobilului construit în anul 1962 este de 7.692.077 de lei.
 
Potrivit contractului care se va încheia între cele două părţi, noul administrator va întreprinde măsuri/activităţi pentru menţinerea, întreţinerea, funcţionarea obiectivului de patrimoniu şi promovarea obiectivelor proiectului, subliniind avantajele oferite prin realizarea unui centru multifuncţional. Pentru spaţiile din clădirea care a făcut obiectul lucrărilor finanţate prin proiectul „Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret“, precum şi pentru dotările/echipamentele achiziţionate prin finanţarea alocată proiectului de mai sus, au fost asumate de Consiliul Judeţean Constanţa, ca beneficiar al fondurilor nerambursabile, următoarele angajamente, valabile pe un termen de cel puţin cinci ani de la finalizarea perioadei de implementare, care se preiau şi de către administrator:
- să menţină natura activităţii pentru care s-a acordat finanţarea;
- să nu gajeze sau sa ipotecheze bunurile construite / modernizate / extinse / achiziţionate din finanţarea nerambursabilă;
- întreţinerea şi punerea în valoare a obiectivului reabilitat şi modernizat prin acest proiect vor fi asigurate de către personalul de specialitate ce va fi angajat în acest scop şi prin măsurile întreprinse conform obligaţiilor legale de către beneficiarul acestui proiect, cât şi de personalul specializat al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei Exploatării Filmului Constanţa, ale căror funcţii au fost aprobate prin HCJ nr. 320/200, actuala secţie Judeţeană de Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, prin HCJC nr. 107/2016.
 
În cadrul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret se vor organiza, în principal în weekenduri, dar şi cu ocazia diferitelor sărbători sau evenimente, spectacole, proiecţii de film, parade de modă etc., ca un rezultat al activităţilor derulate aici. Spectatorii interesaţi vor plăti bilet de intrare, al cărui preţ va fi aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean Constanta. Banii rezultaţi din vânzarea de bilete vor fi destinaţi acoperirii costurilor generate de organizarea de evenimente, realizarea de proiecţii cinematografice, achiziţia de recuzită, materiale, consumabile, filme educaţionale, documentare, necesare desfăşurării curente a activităţii în cadrul centrului.
 

Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului pentru Tineret „Jean Constantin“!

 
Directorul Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că, potrivit proiectului care va ajunge la vot în mapa consilierilor judeţeni, coordonatorului Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“ va fi actorul Dan Cojocaru. Acesta conduce şi secţia de distribuţie a filmelor din cadrul Centrului „Teodor T. Burada“.
 
Vă reamintim că proiectul Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ a avut ca dată de începere a lucrărilor luna aprilie a anului 2013 şi trebuia finalizat până în decembrie 2014, dar acest lucru nu a fost posibil. Lucrările au fost finalizate la sfârşitul anului 2017. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii