Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat startul înscrierilor la Concursul Național de Arta Actorului. In Memoriam Diana Cheregi

ro

02 Jul, 2019 00:00 707 Marime text

Concursul Național de Arta Actorului este un eveniment ce face parte din categoria proiectelor cultural-artistice, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Are ca scop principal revitalizarea vieții culturale studențești în Constanța prin promovarea și valorificarea artei actorului dar mai ales a tinerilor studenți din instituțiile de învățământ superior de profil. 

Pentru anul 2019, evenimentul se va realiza in memoriam Diana Cheregi, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale teatrului constănțean, lector universitar al Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, dascălul de fier cu suflet sensibil, sau, cum o mai numeau studenții – mama Dia).

„Ne propunem prin valorificarea cunoștințelor dar și a pregătirii studenților înzestrați cu potențial și talentul necesar pentru a deveni actori să devenim un punct de reper pentru întâlnirile studenților din toată țara. Prin teatru, orice persoană talentată şi cu dorinţă de lucru are posibilitatea de a se descoperi pe sine, de a găsi în ea însăşi calităţi şi defecte comune cu cele ale personajelor dramaturgiei române şi universale, dezvoltându-le, pentru a reuși să dea viaţă celor mai puternice trăiri. De la un cuvânt până la un gest, până la o faptă, o scenă… Toate se îmbină treptat până când devin un întreg spectacol”, a declarat directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Doina Voivozeanu.

Concursul se adresează studenților de la facultățile de profil din țară. Vor fi apreciate  - talentul naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.  În fiecare zi vor avea loc workshop-uri cu tematicile zilei respective (mișcare scenică, vorbire, canto, actorie, teatrologie) cu câte un specialist în domeniu. Se va oferi astfel candidaților un mijloc de dezvoltare personală ajutându-i să păşească  într-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltării lor.

Se va permite conectarea cu sine  și cu ceilalți, într-o competiție nouă sub această formă de workshop-concurs desfășurat  în perioada 27 iulie -1 august și va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Juriul va fi format din personalități artistice în domeniu, iar concurenții vor avea de trecut prin cele cinci secțiuni propuse în concurs: arta actorului, mișcare, teatrologie, canto și vorbire. Fiind vorba de probe practice, decizia juriului este definitivă şi fără drept de contestare; Regulamentul și alte detalii pot fi accesate pe site-ul instituției la secțiunea anunțuri: www.cctb.ro, cât și pe pagina de socializare facebook a centrului.

Înscrierile se pot face până la data de 15 iulie la secretariatul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”: Bd. Tomis nr.110, telefon: 0241619293, 0341407309, e-mail: office@cctb.ro; scoaladearte.constanta@yahoo.com, persoană de contact: Ana-Maria Ștefan.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii