Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În transparență decizională COVID-19, oficial pe lista urgențelor medico-chirurgicale şi a bolilor infectocontagioase din grupa A

ro

02 May, 2020 00:00 1621 Marime text

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului privind completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă fără condiţii de stagiu de cotizare.

În contextul pandemiei declarate de Organizația Mondială a Sănătății, determinată de răspândirea Coronavirusului SARS-CoV-2 și având în vedere creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu Coronavirus COVID-19 la nivel mondial și pe teritoriul României se impune luarea unor măsuri care să urmărească limitarea răspândirii, prin aplicarea măsurilor recomandate la nivel național și asigurarea îngrijirilor medicale corespunzătoare față de bolnavii pentru care s-a decis spitalizarea sau monitorizarea persoanelor cu risc pentru a dezvolta forme severe.
Ca urmare este necesară completarea listei bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzută în cadrul Hotărârii de Guvern nr. 1186/2000 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă fără condiţii de stagiu de cotizare, prin introducerea afecțiunii COVID-19.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii