Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Cum să ne antrenăm în casă din cauza restricțiilor impuse de carantină

ro

28 Mar, 2020 00:00 2831 Marime text

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este o nouă infecție virală din categoria coronavirusurilor, care nu era identificată anterior. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (Coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare ca răceala.  Deși încă nu este sigur cât timp supraviețui virusul care cauzează COVID-19 pe suprafețe, Organizația Mondială a Sănătății sugerează că acesta pare să se comporte ca și celelalte tipuri de coronavirus.
 
Chiar dacă stăm în casă din cauza restricțiilor impuse de carantina Covid-19, asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm sportul.  Antrenamentul făcut acasă vine cu mai multe avantaje, cum ar fi bani economisiţi, dar şi timpul necesar pentru a ajunge la sala de sport. În primul rând, trebuie să stabilim un program de antrenament, care ar trebui să fie perseverent, iar sesiunile de exerciții să fie luate în serios. Să selectăm anumite zile și ore pentru sesiunea de antrenament, pe care să le respectăm. Va trebui să alegem cea mai bună zonă din casă, în care ne simțim confortabil. De asemenea, ar trebui să ne asigurăm că avem  spațiu suficient pentru mișcările corpului. Apoi, punem muzică, ne  îmbrăcăm cu hainele de sală, luăm salteaua de yoga sau de aerobic și începem antrenamentul. Vom fi mai motivaţi și antrenamentul va fi făcut cu succes. Să nu uităm sticla cu apă ca să ne hidratăm.
 
Nu uitaţi cele 10 elemente comportamentale care trebuie urmate: spălați-vă mâinile de multe ori; evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute; nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile; acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți; nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool; utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave; produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;  sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile; animalele de companie nu transmit coronavirus.
 
Citeşte şi:
 
Coronavirus. Sfaturi utile Ce ne recomandă nutriționiștii să bem în această perioadă de carantină

Coronavirus. Sfaturi utile: Ce ne recomandă nutriţioniştii să mâncăm în această perioadă de carantină

Coronavirus. Sfaturi utile: Ce măsuri trebuie să luăm înainte, în timpul și după cumpărături

Coronavirus. Sfaturi utile Ce măsuri trebuie să luăm dacă ne-am întâlnit, acum o săptămână, cu cineva depistat pozitiv cu COVID-19

Coronavirus. Sfaturi utile Unde să sun dacă presupun că sunt infectat cu COVID-19

Coronavirus. Sfaturi utile Formele de salut s-au schimbat. Cum rămânem prietenoși și politicoși în pandemie?

Coronavirus. Sfaturi utile Ce facem cu hainele de pe noi când intrăm în casă

Coronavirus. Sfaturi utile. Ce facem când venim de afară

Coronavirus. Sfaturi utile Cum trebuie dezinfectat telefonul, în mod corect

Coronavirus, sfaturi utile Atenţie, protocol când ieşim din casă

Coronavirus. Sfaturi utile Cât poate rezista COVID-19 pe diferite suprafețe?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii