Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:56 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Ce ne recomandă nutriționiștii să bem în această perioadă de carantină

ro

27 Mar, 2020 00:00 2320 Marime text

Noul coronavirus care provoacă COVID-19 este o nouă infecție virală din categoria coronavirusurilor, ce nu era identificată anterior. Virusul care cauzează infecția cu COVID-19 nu este același cu coronavirusurile care circulă în mod comun în populație (coronavirusurile comunitare), care cauzează boli ușoare ca răceala. Deși încă nu este sigur cât timp supraviețuiește virusul care cauzează COVID-19 pe suprafețe, Organizația Mondială a Sănătății sugerează că acesta pare să se comporte ca și celelalte tipuri de coronavirus.


Nutriționiştii recomandă să evităm băuturile carbogazoase sau gustările ambalate din supermarket trebuie pe cât posibil! Să ne păstrăm organismul hidratat, consumând cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. Referitor la hidratare, apa de la robinet este potabilă, dar dacă ai dubii o poți fierbe înainte de a o consuma. Majoritatea experților recomandă să avem o sticlă de 2 l de apă potabilă pe zi pentru fiecare persoană (și animal de companie) din casă.


Nu uitaţi cele 10 elemente comportamentale care trebuie urmate: spălați-vă mâinile de multe ori; evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute; nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile; acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți; nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul; curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool; utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave; produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase; sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile; animalele de companie nu transmit coronavirus.


Citeşte şi:

Coronavirus. Sfaturi utile: Ce ne recomandă nutriţioniştii să mâncăm în această perioadă de carantină

Coronavirus. Sfaturi utile: Ce măsuri trebuie să luăm înainte, în timpul și după cumpărături

Coronavirus. Sfaturi utile Ce măsuri trebuie să luăm dacă ne-am întâlnit, acum o săptămână, cu cineva depistat pozitiv cu COVID-19

Coronavirus. Sfaturi utile Unde să sun dacă presupun că sunt infectat cu COVID-19

Coronavirus. Sfaturi utile Formele de salut s-au schimbat. Cum rămânem prietenoși și politicoși în pandemie?

Coronavirus. Sfaturi utile Ce facem cu hainele de pe noi când intrăm în casă

Coronavirus. Sfaturi utile. Ce facem când venim de afară

Coronavirus. Sfaturi utile Cum trebuie dezinfectat telefonul, în mod corect

Coronavirus, sfaturi utile Atenţie, protocol când ieşim din casă

Coronavirus. Sfaturi utile Cât poate rezista COVID-19 pe diferite suprafețe?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii