Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:31 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Cum trebuie dezinfectat telefonul, în mod corect

ro

17 Mar, 2020 00:00 3139 Marime text

Telefoanele, tablete și laptopurile, inclusiv tastaturile și monitoarele de la calculatoare pot fi surse de infectare cu coronavirus. Telefonul, cel puțin, îl luăm cu noi peste tot și îl butonăm non-stop pentru informare. De aceea, specialiștii recomandă dezinfectarea dispozitivelor de pe care lucrăm sau cu care intrăm în contact zi de zi.
 
Experții cred că virusul COVID-19 poate supraviețui pe suprafețe pe o perioadă mai lungă de câteva zile. Este important ca telefoanele să fie dezinfectate frecvent, acasă sau la serviciu, însă nu cu spirt sau dezinfectant.
 
Majoritatea producătorilor de telefoane precizau, până de curând, că sunt împotriva curățării dispozitivelor cu substanțe pe bază de alcool, pentru că aceste substanțe ar putea deteriora stratul protector care acoperă ecranul. Deteriorarea acestui strat ar putea face ca germenii să se fixeze de dispozitiv mult mai rapid.
 
Totuși, există o modalitate în care se pot curăța telefoanele. Spirtul distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul de petele provocate de lichide sau de grăsime, inclusiv de amprente. Potrivit sfaturilor date de o mare companie de telefonie mobilă, utilizarea unei soluții de alcool izopropilic cu o concentrație de 70% sau a șervețelelor dezinfectante ar trebui să fie perfectă pentru a distruge toți microbii de pe dispozitiv.
 
Astfel, cel mai bine este folosirea de șervețele dezinfectante pentru curățarea telefoanelor, laptopurilor, tastaturilor, tabletelor sau a altor dispozitive electronice uzuale. Nu uitați să vă dezinfectați mâinile după ce atingeți orice alt obiect care ar putea fi contaminat!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii