Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Cum să se ferească și ce trebuie să facă femeile însărcinate în această perioadă

ro

06 Apr, 2020 00:00 1238 Marime text

Potrivit CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA), nu există informații în rapoartele științifice publicate în legătură cu susceptibilitatea femeilor însărcinate la COVID-19.

Femeile însărcinate trec prin modificări imunologice și fiziologice care le pot face mai susceptibile la infecțiile respiratorii virale, inclusiv la COVID-19.
Femeile însărcinate pot, de asemenea, să aibă risc de boli severe, morbiditate și mortalitate în comparație cu populația generală, după cum s-a observat în cazuri de alte infecții asociate cu coronavirusul (precum sindromul de coronavirus respirator acut sever (SARS-CoV) și sindromul de coronavirus respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și alte infecții respiratorii virale, precum gripa, în timpul sarcinii. Răspândirea virusului de la o persoana la alta a fost observat doar în urma contactelor apropiate, nu în comunități (rar). Femeile însărcinate ar trebui să efectueze o prevenție obișnuită pentru a evita infecțiile.
Potrivit publicației Lancet, deși nu se cunosc multe informații privind efectele coronavirusului, un studiu minor efectuat în Wuhan, China  care a inclus nouă femei însărcinate diagnosticate cu COVID-19, nu a evidențiat ca virusul să determine reacții severe la nou-născuți sau să fie transmis de la mamă la făt.
De altfel, medicii recomandă mișcare în locuință, un regim sănătos și să se evite acțiunile care pot dăuna stării generale de sănătate. Astfel, este recomandat să se evite situațiile stresante și să se concentreze pe ce mai important moment din viața lor – a aduce pe lume un copil.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii