Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:47 29 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Formele de salut s-au schimbat. Cum rămânem prietenoși și politicoși în pandemie?

ro

20 Mar, 2020 00:00 1462 Marime text

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii.
 
Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el. Virusurile care au provocat pandemii din trecut provin de obicei de la virusuri gripale animale.
Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”. De asemenea, OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale". Coronavirusul ne-a făcut pe toți să fim mai atenți la gesturile pe care le facem. Am învățat să ne spălăm mai des și mai riguros pe mâini, să nu ne atingem fața, nasul sau gura dacă nu avem mâinile igienizate și ne-a făcut să evităm contactul fizic inutil cu alți oameni.
 
Strânsul mâinii sau sărutul pe obraz sunt aproape interzise în plină pandemie. Dar cum rămânem prietenoși și politicoși în vremea pandemiei de coronavirus? La nivelul întregii lumi oamenii au reinventat modul în care se salută cu apropiații pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul.  Cine zice că trebuie să faci cu mâna doar dacă cineva este departe de tine? Poți face același gest și dacă persoana e la un metru distanță de tine. O altă formă de salut pe care o recunoaște întreaga planetă este să te atingi cu picioarele. Folosește-o cu încredere și cu siguranță ceilalți se vor prinde că ai cele mai bune intenții.
E un gest politicos și e cât se poate de elegant să ridici șapca sau pălăria, unde mai pui că te scapă de orice contact fizic. Și dacă tot trebuie să ajungi pe la birou, poți menține în continuare interacțiunea prietenească cu colegii și puteți da din când în când un high five la distanță. Regula e simplă. Chiar dacă menții distanța, ține-ți prietenii aproape și moralul sus.
 
Ce este foarte important este să ne informăm doar din surse oficiale și să ne păstrăm calmul!
 
Citeşte şi:
 
Coronavirus. Sfaturi utile Ce facem cu hainele de pe noi când intrăm în casă

Coronavirus. Sfaturi utile. Ce facem când venim de afară

Coronavirus. Sfaturi utile Cum trebuie dezinfectat telefonul, în mod corect
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii