Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Ce măsuri trebuie să luăm înainte, în timpul și după cumpărături

ro

23 Mar, 2020 00:00 3325 Marime text

Înainte de a merge la cumpărături se recomandă să se respecte  măsurile generale de protecție. Pregătiți o listă a lucrurilor de cumpărat, pentru a evita petrecerea unui timp îndelungat în supermarket. Evitați orele de vârf (dimineață/seară) și mijloacele de transport în comun aglomerate. Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră: pachet de șervețele de unică folosință, gel dezinfectant (alternativ, mănuși). Pregătiți, lângă ușa de la intrare, dezinfectant și șervețele de unică folosință pentru când veți reveni de la cumpărături.
 
În timp ce sunteţi la cumpărături, aveţi grijă să nu atingeți cărucioarele direct cu mâna, dacă în prealabil nu ați dezinfectat suprafața și mâna sau dacă nu purtați mănuși. Păstrați o distanță de cel puțin un metru între dumneavoastră și persoanele din apropiere. Ideal, doi metri. Nu vă îmbulziți și evitați mulțimile de oameni adunate pe același raion; așteptați eliberarea acestuia.
 
Când ajungeți la casele de marcat, păstrați cel puțin un metru distanță (estimat, un cărucior) între dumneavoastră și persoanele din fața și din spatele dumneavoastră. 
 
Evitați plata cu bancnote și optați pentru plata prin card bancar sau telefon; dacă, totuși, sunteți nevoiți să achitați cash și primiți rest bancnote, asigurați-vă că va dezinfectați pe mâini imediat după ce ați efectuat plata.  Evitați apropierea telefonului mobil de față/ureche.
 
Când vă întoarceţi de la cumpărături folosiți dezinfectantul (sau alcoolul sanitar/spirt) și șervețelele pregătite înainte de plecare pentru a vă dezinfecta mâinile, mânerul ușii, telefonul mobil, cheile imediat după închiderea ușii. NU duceți cumpărăturile/plasele în bucătărie/la locul lor (le puteți lăsa la intrare). Înainte de așezarea produselor la locul lor în casă, dezinfectați suprafața acestora cu un șervețel și dezinfectant (sau alcool sanitar/spirt). Pe legume și fructe NU se pulverizează cu substanțe – spălați-le foarte bine.  Cu un șervețel îmbibat în dezinfectant (sau alcool sanitar/spirt), curățați, după caz, exteriorul genții/rucsacului purtat(e) la cumpărături, exteriorul portofelului folosit sau/și cardurile bancare.
 
Citeşte şi:
 
Coronavirus. Sfaturi utile Formele de salut s-au schimbat. Cum rămânem prietenoși și politicoși în pandemie?

Coronavirus. Sfaturi utile Ce facem cu hainele de pe noi când intrăm în casă

Coronavirus. Sfaturi utile. Ce facem când venim de afară

Coronavirus. Sfaturi utile Cum trebuie dezinfectat telefonul, în mod corect

Coronavirus, sfaturi utile Atenţie, protocol când ieşim din casă

Coronavirus. Sfaturi utile Cât poate rezista COVID-19 pe diferite suprafețe?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii